Norjalle kaksoisvoitto miesten ampumahiihtoavauksessa – Seppälä ei startannut lainkaan

Norja avasi ampumahiihdon miesten maailmancupin vahvasti, kun Sturla Holm Lägreid ja Tarjei Bö veivät kärkisijat 20 kilometrin normaalimatkalla Östersundissa. Lisäksi Johannes Thingnes Bö ja Sivert Guttorm Bakken ylsivät sijoille 5–6. Norjalaisrintaman rikkoivat kolmanneksi sijoittunut Ranskan Simon Desthieux ja neljänneksi ehtinyt yllättäjä, Kanadan Scott Gow.

Suomalaiset jäivät kauas cupin pisteiltä. Olli Hiidensalo oli 68:s, Tuomas Harjula 88:s ja Heikki Laitinen 98:s.

Tero Seppälä ei lähtenyt kisaan lainkaan. Ylen tv-lähetyksessä kerrottiin, että Seppälällä on pientä flunssaa ja hän jäi varotoimenpiteenä pois tämän päivän koitoksesta. Huomiseen pikakisaan mies yrittää mukaan.

Eder avasi kauden 31. sijalla

Mari Eder oli parhaana suomalaisena 31:s, kun ampumahiihdon naisten maailmancupin kausi alkoi 15 kilometrin normaalimatkan kisalla Ruotsin Östersundissa. Eder ampui kolme sakkoa ja hävisi kisan voittaneelle Tshekin Marketa Davidovalle neljä minuuttia ja 20 sekuntia.

Viime talvena Pokljukassa normaalimatkan MM-kultaa voittanut Davidova selvitti kaikki neljä ampumapaikkaa puhtaasti. Itävallan Lisa Theresa Hauser oli toinen hävittyään Davidovalle minuutin ja 17,7 sekuntia. Saksan Denise Herrmann oli kolmas.

Kolme sakkoa ampunut Suvi Minkkinen oli 80:s ja viiden sakon Nastassia Kinnunen 101:s. Erika Jänkä keskeytti.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka