Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkapallon MM-jatkokarsintojen otteluparit arvottiin – Italia tai Portugali jää kisoista varmuudella rannalle

Kahden edellisen EM-turnauksen voittajista eli Italiasta ja Portugalista enintään toinen nähdään jalkapallon miesten MM-lopputurnauksessa Qatarissa. Asia varmistui, kun hallitseva Euroopan mestari Italia ja vuoden 2016 EM-voittaja Portugali arvottiin MM-jatkokarsinnoissa samaan "miniturnaukseen".

MM-kisoista on siis vaarassa jäädä rannalle esimerkiksi Portugalin Cristiano Ronaldon ja Bruno Fernandesin sekä Italian Jorginhon kaltaisia tähtiä.

Euroopan jatkokarsinnoissa pelataan kolme miniturnausta, joiden voittajat etenevät ensi vuoden MM-kisoihin.

Zürichissä arvottiin perjantaina jatkokarsintojen otteluparit, jotka ovat Skotlanti–Ukraina, Wales–Itävalta, Venäjä–Puola, Ruotsi–Tshekki, Italia–Pohjois-Makedonia ja Portugali–Turkki.

Voittajat etenevät finaalivaiheeseen, joissa pelataan ottelut Wales/Itävalta–Skotlanti/Ukraina, Venäjä/Puola–Ruotsi/Tshekki ja Portugali/Turkki–Italia/Pohjois-Makedonia.

Ottelupareissa ensimmäisinä mainitut maat ovat kotijoukkueita, joten esimerkiksi Ruotsi isännöi Tshekkiä mutta pelaisi finaalissa Venäjää tai Puolaa vastaan vieraissa.

– Kun jäljellä oli enää neljä maata ja Portugali sekä Italia niiden joukossa, Venäjä oli mieluisampi vaihtoehto, Ruotsin päävalmentaja Janne Andersson myönsi uutistoimisto TT:lle ja sanoi Tshekki-kamppailusta tulevan "tiukan".

Ruotsi kuului perjantain arvonnassa sijoitettuihin joukkueisiin, jotka saavat jatkokarsinnan avausosan kotikentälleen ja voivat kohdata toisensa vasta jatkokarsinnan finaalivaiheessa. Ruotsin lisäksi sijoitettuja olivat Italia, Portugali, Skotlanti, Venäjä ja Wales.

Jatkokarsinnat maaliskuussa

Euroopan jatkokarsinnat pelataan maaliskuussa. Jatkokarsintoihin pääsivät varsinaisten karsintojen lohkokakkoset sekä Itävalta ja Tshekki Kansojen liigan kautta.

Suomi taisteli loppuun saakka jatkokarsintapaikasta, mutta jäi lopulta Ranskan ja Ukrainan taakse lohkonsa kolmanneksi. Lohkovoittajina MM-kisoihin etenivät suoraan Belgia, Englanti, Espanja, Hollanti, Kroatia, Ranska, Saksa, Serbia, Sveitsi ja Tanska.