Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miesten jalkapalloliigan HIFK:n omistajiksi tulee elinkeinoelämässä kunnostautunut viisikko

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan Helsingin IFK:n taustalla vaikuttava HIFK Fotboll Ab on saanut uudet pääomistajat. Seuran pääomistajiksi tulevat Heikki Pajunen, Janne Räsänen, Mirka Lod, Heikki Lehmuskoski ja Jan Holst.

Elinkeinoelämässä kunnostautunut viisikko muodostaa pienempien sijoittajien kanssa tuoreen Stadin Tähdet Oy Ab:n , jolle siirtyy suurin omistajuus seurassa.

Uusista omistajista Pajunen on konsultointiyritys Novetos Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Holst saman yrityksen toimitusjohtaja. Pajunen on myös entinen liigatason jalkapalloerotuomari.

Räsänen ja Lod ovat tuotanto- ja työntekoyhtiö Pågå Oy:ssa , jonka hallituksen puheenjohtaja ensin mainittu on. Lehmuskoski on startup-sijoittaja ja yrittäjä. Viisikko on mukana myös muussa yritys- ja sijoitustoiminnassa.

Keskusteluita käyty vuosi

HIFK:n kulisseissa kuohui viime vuoden lopussa, kun yhteistyö kiinalaisen pääomistajan Lucas Chang Jinin kanssa päättyi erimielisyyksiin.

Osakeyhtiön suurin omistaja on tänä vuonna ollut yhdistysmuotoinen HIFK Soccer rf. Helsinkiläisseuran jalkapallopuolen toimitusjohtaja Christoffer Perret kertoi perjantaina, että HIFK Soccer rf:lle jää hieman yli kymmenen prosentin omistajuus.

HIFK käynnisti keväällä julkisen osakeannin, mutta vaikea taloustilanne on johtanut siihen, että osakeanti ja neuvottelut ovat kestäneet suunniteltua pidempään.

Perret sanoi, että keskusteluja suomalaissijoittajien kanssa on käyty vuosi. HIFK:ssa oli alun perin ajatuksena, että isompia sijoittajia olisi 20.

– Selkeästi muodostui viiden henkilön ydinporukka, joka ottaisi ohjat ja keskustelisi muiden kanssa, Perret sanoi pääomistajiksi tulleesta viisikosta STT:lle puhelimitse.

Ryhmän vetäjä on Pajunen, ja sijoittajia on määrä tulla lisää. HIFK:n yhtiökokous järjestetään 9. joulukuuta, jolloin valitaan tuleva hallitus.

Helsinkiläisjoukkueesta on lähtenyt päättyneen kauden jälkeen muun muassa päävalmentaja Joaquin Gomez, joka siirtyi SJK:n luotsiksi. SJK kertoi espanjalaisen Gomezin sopimuksesta marraskuussa.

HIFK:n uusista omistajista kertoi perjantaina ensimmäisenä Iltalehti verkkosivuillaan .