Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minetit palkitsi huutomyrskyn kolmannella MM-voitollaan joukkuevoimistelussa

Tamperelainen Minetit on voittanut joukkuevoimistelun maailmanmestaruuden Helsingissä. MM-kulta on Minettien kolmas, sillä edelliset tulivat vuosina 2015 ja 2017.

– Ihan mahtava fiilis. Emme pitäneet mestaruutta itsestäänselvyytenä, vaan tämä oli kovan työn tulos, kertoi Minettien kapteeni Emmi Nikkilä.

Yli viisi tuhatta katsojaa hurrasi suomalaisjoukkueille antaumuksella, ja kisan jälkeenkin aalto kiersi Helsingin jäähallia kolmen suomalaismitalin innostamana. Minettien naisten lisäksi Minettien juniorit ylsivät alle 16-vuotiaissa hopealle ja espoolaisen Olarin Voimistelijoiden OVO Junior Team pronssille.

Nikkilä on jo joukkuevoimistelun konkari, sillä mestaruus oli hänelle uran kolmas.

– Ensimmäinen mestaruus Färsaarilla tuli ihan puskista. Sen jälkeen vuosien 2017 ja 2021 kotikisat ovat olleet ihan uskomattomia kokemuksia, 22-vuotias Nikkilä sanoi.

Nikkilä korosti, että joukkueella oli lauantaisen alkukilpailun johtopaikan jälkeen luottavainen olo, mutta liialliseen hyvän olon tunteeseen ei voinut tuudittautua. Mestaruutta puolustanut venäläinen Madonna oli 0,2 pisteen päässä, mutta isotkin käänteet ovat mahdollisia.

– Joukkueella oli vapautunut tunnelma, ja koossa oli itsevarmoja urheilijoita. Tiesimme, että kun tehdään rauhallisesti, meillä on mahdollisuus varmistaa kulta, kommentoi Minettien valmentaja Teija Kukkala.

Hänen kanssaan joukkueen valmennuksesta vastaa Titta Heikkilä.

Minettien koreografiasta vastasi Antton Laine. Hänestä tuli kisojen tuplamestari, sillä juniosarjan voittanut Viktoria voimisteli myös Laineen tekemän ohjelman. Laine ehti näkemään Helsingissä vain MM-kisojen loppuhuipennuksen, sillä hän saapui Helsinkiin sunnuntaina Kanadasta valmentamismatkalta. Paluuta viivytti kymmenen päivän koronakaranteeni ja lennon myöhästyminen.

Viktoria otti nuorten mestaruuden Venäjälle pistein 38,500. Minettien junioritiimi saavutti hopeaa ja OVO:n junioritiimi pronssia.

OVO Team jäi neljänneksi

Minetit otti naisten mestaruuden yhteispistein 38,750. Se johti kilpailua alkukilpailun jälkeen pistein 19,000 ja taiteili myös finaalin parhaat pisteet 19,550.

Venäläinen Madonna sijoittui kilpailussa toiseksi ja Venäjän Ekspressia kolmanneksi. Alkukilpailun jälkeen kolmossijaa jakanut espoolainen OVO Team jäi neljänneksi ja pettyi mitalisijan karattua.

– Tämä on arvostelulaji, totesi espoolaisten kapteeni Aurora Kapanen.

OVO Teamin päävalmentaja Anneli Laine-Näätänen kehotti kisan jälkeen suojattejaan nauttimaan illasta ja olemaan tyytyväisiä. Valmentajan sanoma voimistelijoille oli, että joukkue oli hänen mielestään paras.

Suomalaistaustaisen joukkuevoimistelun maailmanmestaruuksista on kilpailtu vuodesta 2000. Suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden 11 kertaa.