Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara hivuttautuu kohti liigakärkeä – yleisökadosta kärsivän Sportin maalihana juuttunut kiinni

Vaasan Sportin liigajoukkue aloitti lauantaina neljän kotiottelun putkensa 0–4-tappiolla Tampereen Tapparalle.

Syy tappioon löytyy melko helposti: Sport on tehnyt neljässä viime ottelussa yhden maalin. Kauden hyvin aloittanut Sport on osunut yhdeksässä viime pelissään tolppien väliin seitsemän kertaa.

Tappara juhli lauantain pelissä ja muutenkin, sillä sen kapteeni Otto Rauhala sai täyteen 400 liigaottelua. Rauhala aloitti Liigassa samana vuonna kuin Sport eli 2014.

Vaasassa on koko syksyn ihmetelty pieniä yleisömääriä, sillä hallin täysremontti on vasta runsaan vuoden vanha ja joukkuekin menestyi alkukaudesta. Monen mielestä korona ei voi olla yksin syynä yleisökatoon.

Tappara oli pitkään HIFK:n ohella ainut joukkue, jota vastaan Vaasassa oli Sportin uusimman Liiganousun jälkeen aina yli 3 000 katsojaa. Yleisömäärä selittyy osaksi sillä, että Vaasaan on saapunut suuri joukko Tapparan kannattajia muun muassa Seinäjoelta.

Lauantaina yleisömääräksi Vaasassa ilmoitettiin 3 473 katsojaa, joka on vähän, kun halliin mahtuu sentään nykyisellään 5 200 katsojaa. On siis realismia, ettei Vaasassa ole riittävän monta jääkiekkofania, jotta halli saataisiin täyteen.

Kuitenkin 11 ensimmäisen kotiottelun yleisökeskiarvo on peräti 2 841, mikä on paras määrä kolmeen vuoteen. Se ei kuitenkaan ole lähelläkään vuoden 2014 alkukautta, jolloin 11 ottelun keskiarvo oli 3 522.