Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Polvivammasta toipuvan Roger Federerin ura on saapumassa päätepysäkille: "Olisin todella yllättynyt, jos pystyisin pelaamaan Wimbledonissa"

Tennisikoni Roger Federerin uran viimeisimmät vuodet ovat olleet loukkaantumisten täyttämiä, mutta sveitsiläistähti toivoo vielä palaavansa ammattilaiskiertueen huipulle. Sitkeästä polvivammasta toipuva Federer pelasi tällä kaudella vain viidessä turnauksessa ja joutuu luultavasti jättämään väliin koko ensi vuoden avauspuoliskon.

Sveitsiläistä ei nähdä tammikuussa kauden ensimmäisessä grand slam -turnauksessa Australian avoimissa, ja osallistuminen touko-kesäkuun Ranskan avoimiin ja kesä-heinäkuun Wimbledoniinkin on epätodennäköistä.

– Totuus on, että olisin todella yllättynyt, jos pystyisin pelaamaan Wimbledonissa, mikä tarkoittaa sitä, että Australia ei tule kysymykseenkään, Federer sanoi sveitsiläismedialle ja painotti seuraavien kuukausien tärkeyttä toipumisessaan.

Federer jätti tämän vuoden Wimbledonin jälkeen Tokion olympiakisat väliin ja kävi nivelkierukkaleikkauksessa, jota seurasi ruston korjausleikkaus.

– Se (rustoleikkaus) oli tehtävä joka tapauksessa pitkäaikaisen hyvinvointini vuoksi... jotta voisin lasketella lapsieni kanssa ja pelata jalkapalloa tai tennistä ystävieni kanssa tulevina vuosikymmeninä. Ensisijainen motivaationi on päästä kuntoon ihmisenä.

Hyvästit tenniskentällä

Federer kertoi aloittavansa kevyen juoksun tammikuussa ja "tennistä muistuttavan harjoittelun" maalis-huhtikuussa.

– Haluan nähdä vielä viimeisen kerran, mihin pystyn tennisammattilaisena. Haluaisimme kaikki, että voisin sanoa (lajille) hyvästit omalla tavallani, tenniskentällä. Vaikka tiedän, että urani loppu on lähellä, haluan yrittää vielä pelata joissain isoissa otteluissa.

Federer on voittanut miesten kaksinpelissä 20 grand slam -mestaruutta ja jakaa arvoturnausten mestaruusennätyksen Espanjan Rafael Nadalin ja Serbian Novak Djokovicin kanssa.