Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa jäädytti Antti Eskon numeron ja juhlisti tapahtumaa voitolla

VaLePa jäädytti lauantaina toisen pelinumeron, kun Eduard Venskin numero 12 sai Sastamalan hallin kattoon seuraksi Antti Eskon numeron 3. Juhlallisuuksien jälkeen VaLePa kaatoi Hurrikaani-Loimaan 3–2 ja säilyi näin ainoana tappiottomana joukkueena lentopallon Mestaruusliigassa.

– Näin varmaan 30 vanhaa pelikaveria, ja siinä jutellessa en ehtinyt niin paljon peliä seuraamaan, että voisin siitä mitään analysoida, Esko sanoi.

Passarina isoveljensä Mikon tavoin pelannut Antti Esko pelasi urallaan 557 liigaottelua, joista VaLePassa 411. Hän toimi kapteenina 2010–16, kun VaLePa otti kuudella kaudella peräkkäin mitalin saldolla kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

– Oli mukava ilta kaikin puolin. Lentopallon pelaamisen olen lopettanut, mutta valmennan VaLePan C-junioreissa pelaavaa poikaani, Antti Esko selviti.

Valmentaja Janne Kangaskokko näki ainakin väsymyksen yhdeksi syyksi viisieräiseen otteluun.

– Hurrikaani paransi tauon jälkeen kuten Ducksiakin vastaan teki. Meillä lisääntyi virheiden määrä, perusasioista alettiin lipsua. Ja varmasti myös väsymystä näkyi, ottelutahti on ollut tiukka, Kangaskokko sanoi.

Sakari Mäkinen teki VaLePalle 24 ja hakkuri Matias Tihumäki 20 pistettä. Hurrikaanin tehokkain oli Antti Ropponen 18 pisteellä.

Tiikerit ei notkahtanut yllättävästä erätappiosta

Kokkolan Tiikerit voitti avauserän näytöstyyliin 25–13 ja johti toista 21–14, mutta sitten Vantaan Ducks nousi ja voitti toisen erän. Tauon jälkeen Tiikerit palasi tasolleen ja voitti 3–1.

– Ducksilla oli kaksi hyvää syöttövuoroa toisessa erässä, muuten ottelu oli meidän hallussa. Varsinkin Jere Mäkinen pelasi erinomaisesti, syötti hyvin ja teki vain yhden syöttövirheen, sanoi Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Mäkinen teki 19 ja hakkuri Oskari Keskinen 18 pistettä. Kalle Kattelus oli 17 pisteellä kuudennen peräkkäisen tappion kokeneiden vieraiden tehokkain.

– Saimme syötöllä rikottua Ducksin vastaanottoa jokaisessa erässä ja saimme heidän hakkurinsa kuriin todella hyvin, Keskisipilä jatkoi.

Yleensä Ducksin tehokkaimpana pelaajana kunnostautunut Aleksander Rastamo teki 20 passista vain kaksi pistettä eli hyökkäysprosentti oli

vaatimaton 10.