Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK:lle historiamaali ja pinna, Sport vei pääpotin

HIFK:n pisteputki venyi täpärästi jääkiekon Liigassa yhdeksäksi otteluksi, kun Sport vei 3–2-jatkoaikavoiton. Alex Broadhurst hivutti HIFK:n kalkkiviivoilla pistesaalistukseen seurahistorian 10 000. runkosarjamaalilla, mutta vieraille voiton ratkaisi ohjauksellaan Victor Westermarck.

– Kyllä me paineessa oltiin. HIFK:lle kaikki kunnia, hyvin taisteli ja pystyi luomaan maalipaikkoja, Sportin valmentaja Risto Dufva kertoi.

Sportin maalivahti Rasmus Reijola shokkiherätettiin avausjakson puolivälissä, kun HIFK:n puolustajan Yohann Auvitun perhoslämäri siniviivalta yllätti hänet. Sen jälkeen kotijoukkue puski pitkään ahkerasti mutta tehottomasti päätään seinään hyökkäyksissään.

Vastapäädyssä Michael Garteig sai torjua harvakseltaan, mutta silti vaasalaiset väänsivät tiiviin viisikkopelin turvin ohi. Sebastian Stålberg tasoitti niin sanotulla pukukoppimaalilla ajassa 19.41. Roope Talajan 1–2-punnerrusosuma polviasennosta kahden pelaajan välistä oli puolestaan esimerkki sisukkuudesta.

– Upea maali Broadilta (Broadhurst), mutta olisi ollut kiva tehdä se 10 001:nkin, HIFK:n valmentaja Ville Peltonen aprikoi.

– Täytyy nöyristyä siinä mielessä, että oppia tulee taas – vähän halvalla annetaan vastustajan tehdä maaleja, Peltonen jatkoi.