Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sport haki voiton Turusta – Liigan kärkijoukkue TPS taipui kotiareenallaan

Vaasan Sport palasi keskiviikkona kahden tappion jälkeen voittokantaan miesten jääkiekkoliigassa. Sarjan kärjessä porskuttava Turun Palloseura koki kotihallissaan karvaan tappion, kun Sport haki 3–2-voitolla täyden sarjapistepotin.

Tappio oli turkulaisille vasta toinen kauden kotipeleissään.

– Usko oli välillä koetuksella, mutta hienosti pelaajat hoitivat homman kotiin. Olimme selvästi altavastaajana, mutta silti saimme täyden pistepotin, Sportin päävalmentaja Risto Dufva summasi.

Sport sai otteluun unelma-alun, kun vaasalaisten ensimmäinen laukaus tuotti johto-osuman. Emil Johanssonin kaukolaukaus oli niin kova, että maali havaittiin vasta videotarkastuksessa. Niko Hovinen Sportin maalilla pohjusti vaasalaisten voittoa 34 torjunnalla.

Sport meni toisessa erässä jo kahden maalin johtoon, ja TPS:n maalille luisteli Eetu Anttila, Andrei Karejevin tilalle. Osasyy maalivahdin vaihtoon oli Karejevin lievä loukkaantuminen. Kaksi oman joukkueen pelaajaa törmäsi häneen puolustustilanteessa, ja Karejev löi päänsä jään pintaan.

TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas totesi, että joukkueen viimeistelytaito ontui pelissä pahemman kerran.

– Meillä oli paikkoja niin runsaasti, että maaleja olisi kyllä pitänyt tulla rutkasti enemmän, Ahokas harmitteli.