Korpisalo nousi Columbuksen sankariksi, Laine heilutti New Jerseyn verkkoa – Teemu Selänne ohitettiin Anaheimin pistetilastossa

Kotonaan pelanneen Anaheimin Ryan Getzlaf ohitti pistetilastoissa joukkueessa aikoinaan pelanneen Teemu Selänteen. Getzlaf on nyt Anaheimin paidassa eniten pisteitä tehnyt pelaaja. AFP / LEHTIKUVA

Milja Rämö / STT

Jääkiekon NHL:ssä vieraissa pelannut Columbus Blue Jackets on vienyt voiton New Jersey Devilsistä. 4–3-voitto irtosi vasta voittolaukauskisan päätteeksi.

Columbuksen tähdeksi nousi maalivahti Joonas Korpisalo, joka torjui ottelussa 36 laukausta. Devilsin maalilla uurastanut Scott Wedgewood pysäytti 23 laukausta 26:sta.

Columbuksen riveissä maalinteossa nähtiin Patrik Laine, joka vei joukkueen 2–1-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Ylitettyään siniviivan Columbuksen Jakub Voracek syötti kiekon Laineelle, joka laukoi sen Devilsin verkkoon. Maali oli Laineen kauden kolmas.

Suomalainen oli mukana tekemässä joukkueen ensimmäistä maalia. Columbuslaiset tasoittivat 1–1-lukemiin ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu lähes 12 minuuttia.

Toisessa erässä newjerseyläiset pamauttivat kiekon Korpisalon verkkoon kahdesti. Blue Jackets pääsi tasoittamaan vasta kolmannessa erässä Boone Jennerin maalilla. Jatkoajalla ei maaleja nähty. Voittolaukauskisassa Columbuksesta toisena vuorossa ollut Laine ei onnistunut heiluttamaan Devilsin verkkoa. Voracek onnistui laukauksessaan ja ratkaisi pelin Blue Jacketsille.

Lehkoselle kauden ensimmäiset tehot

Anaheim Ducksin ja Montreal Canadiensin kohtaamisesta irtosi syöttöpiste Montrealin Artturi Lehkoselle. Tehopiste oli suomalaisen ensimmäinen tällä kaudella. Ducks vei pelistä voiton 4–2-lukemin. Lehkonen oli tekemässä Canadiensin 2–2-tasoitusmaalia toisessa erässä.

Kotonaan pelanneen Anaheimin Ryan Getzlaf ohitti pistetilastoissa joukkueessa aikoinaan pelanneen Teemu Selänteen. Getzlaf on nyt Anaheimin paidassa eniten pisteitä tehnyt pelaaja.

Getzlaf oli syöttämässä päätösjaksolla joukkueen kolmatta maalia ja kasvatti samalla pistesaldonsa 989:ään. Selänteen pistesaldo NHL:n verkkosivujen mukaan on 988 vuosilta 1996–2001 ja 2006–2014. Selänne teki 966 pelissä 457 maalia ja nappasi 531 syöttöpistettä. Kanadalainen Getzlaf on 1 111 pelissä tehnyt 279 maalia ja 710 maaliin johtanutta syöttöä Anaheimille.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka