HIFK pysäytti Ilveksen voittokulun ex-kapteeninsa Petrellin juhlaottelussa – "Oli pelaajana periksiantamaton"

HIFKin joukkue juhlii voittoaan jääkiekon Liigan ottelussa HIFK- Ilves. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

HIFK voitti Ilveksen 5–1 jääkiekon Liigassa. Tehoilla kunnostautuivat HIFK-hyökkääjät Jere Innala (1+3) ja Eetu Koivistoinen (1+2).

Isoimmat aplodit täydeltä hallilta, 8 200 katsojaa, sai HIFK:n ex-kapteeni Lennart Petrell.

– Tosi hieno ilta. Petrell oli pelaajana periksiantamaton, antoi aina kaikkensa logolle, Innala kehui.

HIFK:n tuoreimmalla kultakaudella 2011 Petrellillä oli tärkeä osa – hän pelasi myös samassa ketjussa Mikael Granlundin ja Ville Peltosen kanssa.

– Syntyy iankaikkinen side ja veljeys mestaruuden voittamisen jälkeen. Mikke (Granlund) otti isoja harppauksia kapellimestarina, ja Lennu (Petrell) taisi pelata uransa parhaan kauden – oli tehokas, HIFK:n valmentaja Peltonen kuvasi.

Petrellin kiitosseremonioiden jälkeen HIFK karkasi Ilvekseltä nopeasti 2–0:aan. Kaula kasvoi kolmeksi maaliksi toisen erän kärkeen.

Vieraat olisivat kaivanneet pelaajatyyppiä, jota Petrell edusti 14:llä HIFK-kaudellaan.

– Pihapeleissä kopioin HIFK:sta Sakari Lindforsia, Pertti Lehtosta ja Valeri Krykovia. Myöhemmin Mika Kortelaista ja Jan Calounia. Eivät olleet vain käymässä – he olivat iso osa HIFK:ta, Petrell kertoi.

Kesällä 2020 Petrellillä, 37, diagnosoitiin kilpaurheilemisen estävä sydänvaiva.

– Kuortaneella opiskelen valmentamista. Ja kun serkkuni Joni Petrell palasi Suomeen, niin nyt olen mukana valmentamassa hänen kanssaan HIFK:n B-junioreita, Petrell paljasti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka