Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaasassa maalit kortilla, ottelun lopputulos vasta voittomaalikisan jälkeen

Vaasan Sportin ja Porin Ässien väliset Liigaottelut ovat yleensä olleet yleisöön meneviä, riippumatta siitä, mikä on joukkueiden sijoitus sarjassa. Niin kävi lauantainakin, ja ottelun lopputulos 1–0 (0–0, 0–0, 0–0, 1–0) saatiin vasta voittomaalikisan jälkeen.

Hallissa arvuuteltiin pelin aikana yleisömäärää, mutta kauden ja uusitun hallin ennätysyleisö 3 872 katsojaa ei riittänyt ennätykseen, joka on 4 500 katsojaa kolmannesta Liigakarsintaottelusta Ässiä vastaan 2009.

Joukkueiden lähtökohta otteluun oli hyvin erilainen: Sportilla ei ollut viime viikolla ainuttakaan peliä, sen sijaan Ässät pelasi kaksi ottelua. Niistä viimeisen perjantaina.

Jo ensimmäisen erän perusteella voitiin todeta, että maaleilla ei juhlita. Maalipaikkoja oli harvakseltaan, runsaasta ylivoimasta huolimatta. Kun kaksi erää oli tahkottu maaleitta, oli selvää, että yhdenkin maalin arvo korostuu. Tuon arvokkaan maalin teki Michael Keränen, jolla Sportin voitto sinetöityi.

Sport pelasi Vaasan jäähallissa edellisen kerran maalittoman varsinaisen peliajan Mestiksessä 24 vuotta sitten turkulaista TuToa vastaan. Tuolloin maaliton tasapeli jäi voimaan jatkoajasta huolimatta, nykyisin näin ei käy.