Jääkiekon pelaajayhdistys vaatii Korpikosken TPS-vyyhdistä ulkopuolisen selvityksen

NHL:ssä kymmenen kautta pelannut Lauri Korpikoski kävi alkuvuodesta lonkkaleikkauksessa. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekon pelaajayhdistys SJRY vaatii ulkopuolista selvitystä TPS:ssä viimeksi pelanneen hyökkääjä Lauri Korpikosken tilanteesta. Korpikoski on pelannut TPS:ssä viimeksi viime marraskuun lopussa.

NHL:ssä kymmenen kautta pelannut Korpikoski kävi alkuvuodesta lonkkaleikkauksessa, aloitti jääharjoittelun huhtikuussa ja on seuran mukaan kuntouttanut sen jälkeen itseään.

Työpaikkasyrjimisestä epäilty TPS julkisti viime viikolla tiedotteen, jonka mukaan Korpikosken tapauksesta on tehty ulkopuolisen asiantuntijan avulla selvitys. Omassa tiedotteessaan Pelaajayhdistys ei pidä TPS:n selvitystä ulkopuolisena selvityksenä, koska sen laadinnassa on käytetty yhtiön omaa asiamiestä, joka toimii työnantajan edustajana.

Sveitsiläisseura vahvisti sopimuksen

Jääkiekon Sveitsin liigassa pelaava Biel vahvisti maanantaina Korpikosken sopimuksen. Turun Palloseura kertoi jo viime viikolla, että Korpikoski lainataan loppukaudeksi ulkomaille.

– Korpikoski on fyysisesti vahva hyökkääjä, jolla on johtajuutta ja paljon kokemusta. Häntä voidaan käyttää kaikilla hyökkäyksen pelipaikoilla ja kaikissa tilanteissa, GM Martin Steinegger kehui Bielin verkkosivuilla .

Korpikoski, 35, on TPS:n kasvatti ja pelasi NHL:ssä yli 600 runkosarjaottelua ennen paluuta Eurooppaan. Hän voitti Zürich Lionsissa Sveitsin mestaruuden 2018 ja siirtyi TPS:ään, mutta kaudet Turussa olivat rikkonaisia.

Bielissä hän pääsee suomalaisoppiin, koska Antti Törmänen luotsaa joukkuetta. Myös pelaajistossa on sinivalkoista maailmanmestariväriä. Toni Rajala ja loukkaantuneena oleva Jere Sallinen kuuluvat joukkueen avainpelaajiin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka