Niskanen ja Pärmäkoski ehdolla samaan viestijoukkueeseen – sekaviesti tulee Falunissa maailmancupin ohjelmaan

Ensi vuoden maaliskuussa Ruotsin Falunissa kisataan 4x5 kilometrin viesti, jossa joukkueeseen kuuluu kaksi miestä ja kaksi naista. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT

Maastohiihdon maailmancup ottaa mallia ampumahiihdosta ja ottaa käyttöön sekajoukkuein kilpailtavat viestikilpailut, kertoo Kansainvälinen hiihtoliitto FIS nettisivuillaan. FIS päätti uudistuksesta syyskokouksessaan perjantaina.

Ensi vuoden maaliskuussa Ruotsin Falunissa kisataan 4x5 kilometrin viesti, jossa joukkueeseen kuuluu kaksi miestä ja kaksi naista. Historiallinen kisapäivä on 13. maaliskuuta. Naishiihtäjä aloittaa, jonka jälkeen hiihdetään kaksi miesten osuutta. Ankkurina on naishiihtäjä.

Uudistus tietää suomalaisittain mahdollisuutta vaikkapa kokoonpanoon Johanna Matintalo, Iivo Niskanen, Joni Mäki ja Krista Pärmäkoski.

Faluniin on luvassa myös sekaparein kisattava sprinttiviesti, jonka finaaliin pääsee 20 paria. Aika-ajossa joukkueen kumpikin hiihtäjä hiihtää reitin kertaalleen läpi, ja kaksikon yhteisaika ratkaisee finaalipaikat. Finaalissa hiihdetään pariviestin tavoin vuorotellen kuusi kierrosta, ja kaksikon naishiihtäjä on ladulla ensin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka