Jokerien voittoputki KHL:ssä piteni 11. ottelun mittaiseksi – haastava vastus nurin myöhään

Jokerien voittoputki jääkiekon KHL:ssä kasvoi jo 11 ottelun mittaiseksi vaikeimman kautta. Kotijoukkue löi resursseiltaan liigan kääpiöihin lukeutuvan Severstal Tsherepovetsin 4–1 neljän erikoistilannemaalin taistossa.

– Jokerit oli tänään erittäin hyvä. Oli upea katsoa, kun jokainen painoi alusta loppuun perse alhaalla hommia, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Kamppailu osoittautui varsinaiseksi väännöksi, jossa isänniltä edellytettiin pitkää pinnaa parempaa kärsivällisyyttä. Ylivertainen painostus tuotti Jokereille kahden maalin johdon vasta 53. minuutilla, kun Iiro Pakarinen illan toisellaan laukoi yläkulmaan Jesse Joensuun tekemän maskin turvin.

– Kova työmäärä, ei turhauduttu vaikka ei saatu toisessa erässä maaleja, Jokerien Marjamäki kehui.

Severstal saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa otteluun, joka alkoi tunti myöhemmin kuin arkipelit yleensä. Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella ilman yleisömäärän koronarajoitusta tahkottu mittelö houkutteli lehtereille 4 855 katsojaa.

Erikoisesta starttitunnista riippumatta vieraat jatkoivat samalla systeemillä, millä pisteet olivat ohjautuneet tsherepovitsilaisten tilille.

Vaikea mutta yksi parhaista

Jokerit hallitsi, mutta ei saanut numeroita muuttumaan tulostaululle samassa suhteessa. Severstal esitti liikkuvaa ja tiiviiden etäisyyksien ansiosta vahvasti kontrolloitua peliä, sitä vastaan oli tuskallisen vaikea hyökätä läpi. Edellisessä neljässä pelissä Severstalin maaliin oli viimeistelty vain kaksi osumaa.

– Tapa millä pelasimme oli sitä mitä Jokeri-kiekko pitää olla. Kaikki ovat sitoutuneita ja tekevät kovasti töitä molempiin suuntiin – eikä turhaudu jos ei heti saa sitä ratkaisua, Marjamäki kertoi.

Kaiken kukkuraksi vieraat kaappasivat unelma-alun, sillä heidän kapteeninsa Vladislav Kodelan rannelaukaus tuotti ylivoimalla avausmaalin. Sen Jokerit onnistui kuittaamaan tasoittavalla alivoimaosumalla.

Severstalin maalivahti Konstantin Shostak osoitti läpi koko pelin, miksi hän ehti nousta liigan torjuntatilaston kärkeen hurjalla 95,3 prosentin lukemalla.

– Ehkä yksi meidän kauden parhaista esityksistä, Marjamäki linjasi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka