Jokerit taiteili porislaistaistelija Joensuun avulla jatkoa voittokululleen

Ratkaisuosuman teki jatkoajalla rangaistuslaukauksesta Jesse Joensuu. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerit kasvatti putkensa jo kymmenen peräkkäisen voittopelin mittaiseksi, kun se löi KHL:n jääkiekkoliigassa AK Bars Kazanin jatkoajalla 4–3.

Sankariksi ponnahti jälleen Jesse Joensuu, joka ratkaisi rankkarimaalilla ajassa 63.56. Joensuu on onnistunut viimeistelemään nyt kauden jokaisella kolmella rankkariyrityksellään.

– Tuntuu tosi hyvältä, että saatiin pidettyä voittoputki. Kymmenen voittoa osoittaa, että meillä on hyviä pelaajia ja että meillä on hyvä pelisysteemi, Joensuu kuvasi Discovery+:n tv-haastattelussa.

Alkuun Niklas Frimanin lämäri puhui kahdesti niin väkevästi ja tarkasti, että HPK:n ex-kapteeni johdatti kotijoukkue Jokerit kamppailun puolivälin taituttua 2–1-johtoon.

Turussa kiekko-oppinsa saanut puolustaja laukoi ensimmäisensä painostusjakson päätteeksi kahdeksannella minuutilla. Osuma oli Frimanille kauden avausosuma, joten mittelön 1–0-maali oli tavallista merkityksellisempi kaikkiaan.

– Pääsin aloituksen jälkeen aika mehevään paikkaan tälläämään. Hyvä, että meni sisään, Friman nautti tuoreeltaan Discovery+:n erätaukohaastattelussa.

Kazan tasoitti kolmannen erän lopussa

Vaiheikkaan värikäs toinen erä päättyi Jokerien myllytysmäiseen prässiin ja John Normanin miinuskulmasta tuikkaamaan 3–1-johtoon.

Kaksi minuuttia ennen 60 minuutin summeria vierasjoukkue juoni upealla ja tehokkaalla kuviolla viidellä kolmea vastaan 3–3-tasoituksen.

Ottelun alun kynnyksellä levisi tieto, jonka mukaan vierasjoukkue joutui kaventamaan kokoonpanoaan runsaalla viisikolla. AK Bars Kazanin miehistöstä jäi kaukalosta kuusi pois Suomen koronasuojarajoituksien takia.

– Yksi pelaajistamme, joka oli läpäissyt testit kolmasti, ei antanut hyväksyttävää näytettä. Sen lisäksi viisi pelaajaamme joutui karanteeniin, Kazanin valmentaja Dmitri Kvartalnov kertoi pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Jokerit tieto tavoitti perin myöhään.

– Sain tietää asiasta kaksi tuntia ennen ottelua. Joukkue ei ollenkaan, ja parempi niin. Meillä oli 18 kenttäpelaajaa ottelussa ja heillä 16, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki ynnäsi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka