Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salibandyliiga haluaa parantaa ensihoitovalmiutta ja olosuhteita – alkukauden pahat tällit saivat seurat neuvottelupöydän ääreen

Alkeelliset olosuhteet, puutteellinen ensihoitovalmius ja päävammat ovat puhuttaneet salibandyn miesten F-liigan alkukauden aikana. Salibandyliitto tiedotti keskiviikkona, että liigaseurat kokoontuivat tiistaina keskustelemaan ja linjaamaan toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen johdolla liigan olosuhteiden turvallisuudesta.

– F-liigan seurat ovat osoittaneet esimerkillistä vastuullisuutta ja reagointikykyä, sillä urheilijoiden ja otteluun osallistuvien toimihenkilöiden turvallisuudesta halutaan pitää jatkossakin hyvää huolta. Tämä selkeä tahtotila tuli hyvin esille yhteisessä kokouksessa, Nurminen kertoi tiedotteessa.

Jo avausviikonloppuna Porissa tarvittiin ambulanssikyyti sairaalaan, kun EräViikinkien maalivahti Nemo Sipilä sai pelitilanteessa tällin päähänsä.

Vielä pahemmin kävi viime perjantaina, jolloin Classicin puolustaja Krister Savonen törmäsi hallirakenteisiin Espoossa. Hän sai aivotärähdyksen. Ottelu keskeytettiin eikä sitä pelattu perjantaina loppuun. Päätöksen keskeytyksestä tekivät erotuomarit sen jälkeen, kun he olivat keskustelleet Oilersin ja Classicin kanssa.

Lääkärin läsnäoloa ei velvoiteta

Porissa katsomossa oli sattumalta lääkäri, mutta liiga ei velvoita lääkärin läsnäoloa otteluissa. Palloilusarjoista esimerkiksi jääkiekon Liigan ja Mestiksen otteluissa on aina lääkäri. Salibandyn liigapeleissä pitää olla paikalla ensiaputaitoinen henkilö.

Espoossa ambulanssikyytiä piti odottaa kauan, mutta Savonen pääsi lopulta sairaalaan ja sieltä kotiin jo pelipäivän iltana.

– F-liigan miesten sarjassa pelaavilla joukkueilla vaikuttaa olevan verrattain hyvät valmiudet tarjota tarvittaessa myös lääkärin konsultaatiota oikeanlaisen hoidon arvioimiseksi. Liigaseurat ovat toimineet vastuullisesti tähänkin asti ja yhdessä tehdyt F-liigan linjaukset tukevat tätä kehitystä, Nurminen avasi.

Liiton tiedotteen mukaan Espoossa on jo käyty neuvotteluita kentän vieressä olevan seinän pehmustamisesta, ja Nokian KrP huolehti toimitsijapöydän ja katsomorakenteiden pehmustamisesta ennen maanantai-illan ottelua. Myös muut seurat suorittavat nopealla aikataululla tarkemmat turvallisuustarkastukset ja tekevät tarpeelliset korjaukset.