Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porin Pesäkarhut voitti naisten pesäpallomestaruuden – finaalisarja ratkesi dramaattisessa supervuorossa

Porin Pesäkarhut on naisten Superpesiksen Suomen mestari. Joukkue voitti neljännessä finaalipelissä Jyväskylän Kirittäret kotikentällään supervuorossa 1–0 (0–0, 1–1, 3–2). Finaalisarja päättyi porilaisten eduksi 3–1. Ratkaisevan juoksun supervuorossa löi Pinja Arbelius. Pesäkarhut nousi supervuorossa 0–2-tilanteesta voittoon.

Edellisen kerran Pesäkarhut on juhlinut mestaruutta 2002 eli 19 vuotta sitten. Sen jälkeen joukkue on pelannut välierässä peräti 18 kertaa, mutta vasta nyt täysosuma osui uudelleen länsirannikolle.

Yksi joukkueen avainpelaajista oli etukentällä läpi kauden erinomaisesti esiintynyt Kaisa-Maija Rosvall, jonka ura päättyi Suomen mestaruuteen. Hänen ensimmäiseensä.

– Ihan uskomaton tunne. Katselin viime vuonna telkkarista, kun Kirittäret voitti mestaruuden, ja soitin pelinjohtaja Jarkko Pokelalle, että alan pelata viimeistä kauttani. En voi vielä edes uskoa, että saan juhlia urani kruunua ja vielä kotikentällä, Rosvall sanoi tunteellisena.

Teini-ikäinen Peltonen isossa roolissa

Pesäkarhujen yksi tärkeimmistä avainpelaajista oli vasta 17-vuotias Tiia Peltonen, joka nappasi mestaruuden ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan naisten Superpesiksessä. Hänet valittiin myös pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Peltonen oli läpi pudotuspelien ulkokentällä itse varmuus, ja hän kirmasi kotipesään Pesäkarhujen supervuoron ratkaisseessa 3–2-juoksussa. Hänen tasonsa pysyi korkeana koko ajan.

– Kun kolmospesällä odotin supervuoron tilanteessa 2–2, olin ihan varma, että voitamme mestaruuden. Olimme juuri iskeneet kaksi juoksua, ja fiilis oli kova, Peltonen latasi.

Uskomattomalla tasolla ikäisekseen pelannut Peltonen oli erityisen onnellinen kokeneiden Rosvallin ja lyöjäjokeri Susanna Puiston puolesta, jotka molemmat saivat ensimmäiset mestaruutensa.

– Olen todella onnellinen heidän puolestaan. Olimme kovia niillä hetkillä kuin piti. Ansaitsimme mestaruutemme, Peltonen sanoi.

Pelinjohtaja kehui kotiyleisöä

Täksi kaudeksi Pesäkarhujen pelinjohtajaksi siirtynyt Jarkko Pokela nappasi täysosuman Porissa ensimmäisellä yrittämällään. Hän on juhlinut mestaruutta kertaalleen jo Manse PP:n pelinjohtajana.

– Hieno juttu koko seuran puolesta. Saatiin tarinalle upea päätös. Koko ajan on ollut sellainen pieni paine päällä, että haluaa noille pelaajille sen mestaruuden saada. Se on ansaittu palkinto heille, Pokela sanoi.

Ottelu oli loppuunmyyty, ja paikalla oli 1 827 katsojaa. Pokelan mukaan tuki oli korvaamatonta.

– Uskomaton oli pelata. Ei tuo yleisö ollut meille vain 13. pelaaja, vaan myös 14. ja 15. pelaaja. Voin vain kuvitella, kuinka mahtavaa se oli pelaajille, kun he ehtivät aistia tunnelmaa vielä pelinjohtajaa enemmän, Pokela kertoi.