Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pori on voiton päässä naisten Superpesiksen Suomen mestaruudesta – Jyväskylä hävisi finaaleissa toistamiseen

Porin Pesäkarhut on ollut vuosikaudet yksi naisten Superpesiksen parhaista joukkueista. Suomen mestaruus on kuitenkin kiertänyt seuraa uskomattomalla tavalla. Edellisen kerran Porissa on juhlittu mestaruutta vuonna 2002, vaikka joukkue on ollut lähes vakionimi välierissä melkein 20 vuoden ajan.

Nyt Pesäkarhujen kauan kaivattu mestaruus on enää yhden voiton päässä, kun joukkue kaatoi lauantaina viime kauden mestarin Jyväskylän Kirittäret kotikentällään 1–0 (1–1, 1–0). Pesäkarhut johtaa sarjaa 2–0 ja mestaruus on sille katkolla sunnuntaina Jyväskylässä.

Yleisöä Porissa oli 1 405. Pesäkarhut tuuletti pelin jälkeen rajusti voittoaan.

– Ihan sairaan siistiä. Yleisö oli meidän puolella käsittämättömän hyvin, joten pakko heitä oli kiittää. On tämä uskomattoman hienoa, Pesäkarhujen lukkari Minttu Vettenranta sanoi.

Ottelu oli alusta loppuun erittäin tasainen, ja molemmat ryhmät pelasivat erinomaista ulkopeliä. Pesäkarhujen ratkaisevan juoksun toisen jakson viimeisellä lyöntivuorolla kiskaisi Susanna Puisto. Kirittärien lukkari Mari Mantsinen on ollut hyvä, mutta Vettenranta vielä vähän parempi.

– Pystymme tällä hetkellä luottamaan ulkopeliimme niin paljon, että se helpottaa toimintaamme. Minä sysään kokonaisuutta alkuun, mutta koko paketti toimii. Erityisesti etukenttämme (Kaisa-Maija Rosvall ja Emilia Itävalo) pelaa jäätävän hyvin, Vettenranta mietti.

"Itseluottamus on hyvä"

Kirittärien sisäpelikaari osaa hommansa, mutta se ei ole Vettenrantaa haitannut. Virheitä hänelle ei tule oikeastaan lainkaan.

– Kyllä siinä saa tarkkana olla koko ajan, kun he huutavat vääriä todella hyvin. Olen onneksi pystynyt sekoittamaan muutaman kerran heidän pelaamistaan. Oma itseluottamus on hyvä.

Vaikka Pesäkarhut on mestaruudesta enää voiton päässä, tittelille ei saa antaa ajatuksissa liikaa tilaa.

– Yhtään ei saa antaa ajatuksen karata epäolennaiseen. Nämä ovat niin tasaisia pelejä, joissa yksi virhe voi merkitä valtavan paljon. Yksi tilanne ja pallo kerrallaan on mentävä eteenpäin, Vettenranta painottaa.

Tampere voitti SM-pronssia

Tamperelaisseura Manse PP:ssä juhlitaan tällä kaudella kahta pesäpalloilun SM-mitalia. Miesten väristä ei ole vielä varmuutta, mutta Mansen naiset nappasivat lauantaina pronssimitalit Lapuan Virkiän kustannuksella.

Manse löi eteläpohjalaiset Tampereella 620 katsojan todistamana lukemin 2–1 (4–2, 4–8, 3–1) varmistaen himmeimmät mitalit suoraan voitoin 2–0.

Kotivoiton takasi supervuoroparin kunnarillaan (1+1) ja jatkeeksi tuomallaan tuplajuoksulla Virpi Hukka, 30, jolle SM-mitali oli seitsemäs. Kotijoukkueesta palkittiin Hukan (kl 10/12) lisäksi kolme juoksua lyönyt ykkösvahti Anna Ala-Kauhaluoma (5/9).

Virkiä hävisi pronssiottelut kolmannen kerran viimeisimpien neljän kauden aikana. Vuonna 2015 perustetulle Manse PP:lle naisten SM-pronssit olivat ensimmäiset, vuoden 2017 mestaruuden ja kaksien hopeamitalien jatkeeksi.

Superpesis palaa Vaasaan Mailattarien nostamana

Kuusi kautta toiminut Vaasan Mailattaret palauttaa kaksikielisen pohjalaiskaupungin pesäpalloilun pääsarjakartalle.

Mailattarien naiset pudottivat karsintaotteluissa Superpesiksen paikkaansa puolustaneen Siilinjärven Pesiksen suoraan voitoin 3–0. Ratkaisuottelun vaasalaiset voittivat lauantaina kotikentällään 860 katsojan edessä 2–1 (1–0, 0–4, 2–0).

Supervuoroparissa kotiyleisön hurmanneet ratkaisujuoksut löivät Ada Karlsson ja Alexandra Scheweleff. Mailattaret hävisi koko kauden aikana vain kaksi ottelua. SiiPen naisten taival pääsarjassa jäi tällä erää kahden kauden mittaiseksi.

Mitaleillekin yltänyt Vaasan Maila oli naisten pääsarjaseura 1950-luvulla. Vaasan Mailan miehet pelasivat Superpesistä viimeksi 1992.