Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kotiyleisön tukemat Kontinen ja Heliövaara varmistivat Suomelle maaotteluvoiton tenniksen Davis Cupissa – "Puoleentoista vuoteen ei ole ollut yhtä kivaa pelata tennistä"

Suomen miesten tennismaajoukkue otti lauantaina Espoossa ison askeleen kohti Davis Cupin maailmanlohkoa. Suomen nelinpelipari Harri Heliövaara/Henri Kontinen kukisti intialaiskaksikon Rohan Bopanna/Ramkumar Ramanathan ja varmisti Suomelle maaotteluvoiton Davis Cupin I-ryhmän ottelussa. Maaottelu on vielä kesken, mutta Suomen 3–0-johto on tavoittamaton.

Kontinen ja Heliövaara käänsivät nelinpeliottelunsa kahden katkaisupelin jälkeen. Suomalaispari vei molemmat erät luvuin 7–6 (7–2). Ensimmäisessä erässä molemmat parit pitivät kaikki syöttövuoronsa. Liekeissä oli erityisesti Kontinen, joka nakutti omista syöttövuoroistaan kaksi puhtaasti. Katkaisupelissä suomalaiset etenivät 6–1 johtoon ja hyödynsivät eräpalloistaan toisen.

– Tuntui ihan hyvältä syöttää. Hallissa olosuhteet ovat aina samat, niin syöttöön pystyy aika hyvin luottamaan, Kontinen sanoi.

– Palautuksissa en tuntenut oloani kovin kotoisaksi, mutta energiatasot ja muut tuntuivat paremmalta kuin pitkään aikaan. Kun on kivaa ja nautin, niin homma toimii myös, Kontinen kommentoi omaa peliään.

Suomalaisten kantti kesti

Toisen erän alussa läpi ottelun hyvin syöttäneen Kontisen syöttö murrettiin, mutta suomalaiset onnistuivat heti vastamurrossa. 3–4-tilanteessa intialaiset pääsivät jälleen yrittämään murtoa, mutta suomalaiset raapivat itsensä vielä 0–40-tilanteesta kuiville. Heliövaara onnistui pitämään syöttönsä, eikä ottelussa nähty lisää murtoja.

Toisen erän katkaisupelissä suomalaiset katkaisivat vieraiden henkisen selkärangan. Puolustuskannalle joutuneet suomalaiset pitivät 5–2-tilanteessa pallon elossa ja lopulta Kontinen pääsi sivaltamaan rajaa pitkin tilanteeksi 6–2.

– Kun on nopea kenttä niin aika vähän tuli tuollaisia pidempiä pisteitä, ja aika paljon oli syöttöpuolustushommia. Siinä saatiin puolustettua hyvin ja sitten sain luettua pelin oikein, Kontinen kommentoi.

Intia mureni suomalaisyleisön paineessa

Jo perjantaina suomalaisyleisön kannustuksesta kuumentunut Ramanathan ajautui lopussa sanaharkkaan yleisön kanssa ja ottelu päättyi hänen helppoon virheeseensä. Kontinen ja Heliövaara kiittelivät kotiyleisön tukea.

– Kiitos kun teitte uskomattoman tapahtuman. Täällä oli aikamoisen upeaa pelata tennistä, Heliövaara kehui.

– Puoleentoista vuoteen ei ole ollut yhtä kivaa pelata tennistä. Tänään sai nauttia, säesti Kontinen.

Perjantaina suomalaisista kaksinpelinsä intialaisia vastaan voittivat Otto Virtanen ja Emil Ruusuvuori. Lauantaina suomalaisista pelaa vielä Patrik Niklas-Salminen.

Suomi etenee Intia-voitolla joko marraskuussa pelattavaan jatkokarsintaan tai suoraan maaliskuussa pelattavaan maailmanlohkon karsintaan. Suomen kohtalo riippuu muiden Davis Cup -otteluiden tuloksista.