Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Senni Salminen loikki kolmanneksi kauden päätöksessään – Hurske ja Erkkola neljänsiä

Kolmiloikkaaja Senni Salminen venytti viimeisellään 14,24 ja otti kolmannen sijan kauden päätöskilpailussaan Kroatian Zagrebissa tiistaina. Voittoon ylsi Jamaikan Shanieka Ricketts kisaennätyksellä 14,77.

– Parissa hypyssä toinen loikka meni tosi pitkälle, mutta kolmas ei vaan kestänyt kasassa. Aineksia olisi ollut hypätä pidemmälle, mutta tosi hyvä, että sain tuolla viimeisellä hypyllä käännettyä pelin itselleni. Katson tämän onnistumiseksi, Salminen totesi tiedotteessa.

– Ennen viimeistä hyppyä mietin, että tämä on kauden viimeinen hyppy ja kilpailussa on ihan mahtava tunnelma, joten nyt nautitaan.

Kausi nosti Salmisen kovalle kansainväliselle tasolle. EM-halleissa pisteille, voitto EM-joukkuekilpailun ykkösliigassa, Suomen ennätys 14,63 ja olympiamatka.

– Alkukausi oli aika kovaa nousukiitoa ja sitten tuli opettavia kisoja ja kokemuksia. Olen iloinen ja tyytyväinen, että sain kokea jotakin, josta olen unelmoinut, ja sain maistaa menestystä ja pettymyksiä. Niitäkin tulee, vaikka mieluimmin sitä aina onnistuisi, Salminen summasi.

Zagrebin 100 metrin aitakisassa Reetta Hurske oli neljäs ajalla 13,13. Juoksun voitti Nigerian Tobi Amusan mainiolla ajalla 12,61.

Keihäänheittäjä Sanne Erkkola sijoittui myös neljänneksi, kun pisin kiskaisu kantoi 58,45. Kolmossijaan jäi eroa vain 11 senttimetriä. Voittoon heitti Latvian Madara Palameika (63,25).

– Keihäs lähti vähän huonossa asennossa kaikissa heitoissa, mutta tehoa oli hyvin takana, Erkkola kuvaili tiedotteessa.

– Kilpailuun olen todella tyytyväinen. Tämä oli minulle ensimmäinen isompi kisa ulkomailla. Nyt tietää, että pää kestää myös näissä kisoissa. Vähän tosin jäi kutkuttelemaan tuo kolmospaikka.