Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokereille harvinainen KHL-nollaus Lindbohmin hauskalla erikoissyötöllä

Jokerit ylsi jääkiekon KHL-liigassa neljänteen perättäiseen voittoon, kun se löi tiistaina Lokomotiv Jaroslavlin 2–0. Venäläisjoukkueen kaato 3 704 katsojan edessä maistui makealta, sillä viime maaliskuussa juuri Lokomotiv passitti Jokerit hyisesti kesälomalle pudotuspelien avauskierroksella.

– Lokomotiv on edelleen hyvä joukkue, molemmissa on ollut pelaajavaihtuvuutta, muistutti Jokerien kapteenina sairastunutta Marko Anttilaa tuurannut Brian O'Neill.

Jokerit kesti Lokomotivia kevään pudotuspeleissä vain viikon, kun sarja päättyi tylysti suoraan neljässä ottelussa. Silloin Jokereille ylitsepääsemättömäksi esteeksi nousi veturisikermän tähtivahti Edward Pasquale. Jokerit pystyi viimeistelemään kanadalaisen kobrakäden taakse yhteensä vaivaiset kolme maalia.

– Heidän maalivahtinsa on KHL:n paras. Hän on osoittanut sen jo monta vuotta, oli tänäänkin erinomainen, myönsi Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Vastustajan jättäminen maalitta on ollut harvinaista Jokereille, sillä viimeksi nollaaminen onnistui Sotshissa tammikuussa. Edellisen kerran puolestaan vierailija jäi Helsingissä osumatta marraskuussa 2020, kun vastassa oli myös Sotshi.

– Maalivahtivalmentaja Markus Ketterer sanoi, että meillä oli melkein täydellinen joukkuesuoritus Anders Lindbäckin edessä, Marjamäki hehkutti.

Speden tarkka linko toi avausmaalin

Ensi erän puolivälin jälkeen vain Pasqualen venymiset viivyttivät Jokerien maalimusiikin soittoa. Kotijoukkueen Markus Hännikäinen ja Jordan Schroeder vetivät vuoroin vesiperän kanadalaisen jalkatorjuntojen takia, mutta sitten 15. minuutilla John Norman villitsi fanipäädyn kauden avausosumallaan.

Norman sai maalin edustalle niin ovelan syötön, että Lokomotivin puolustusrivistöt tai Pasquale eivät pystyneet sitä ennakoimaan. Varakapteeni Petteri .Spede. Lindbohm paukautti siniviivalta kutinsa päätylaudoitukseen, josta kiekko poukkosi kuin laserohjattuna Normanille.

– Äärimmäisen hienosti pelattu Lindbohmilta. Hän näki, että nyt ei pysty ampumaan maalille. Ampui tarkoituksella etutolpasta ohi, että ponnahtaa sieltä, Marjamäki taustoitti ratkaisuosumaa.