Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalevan Rastin luottomies Gueorgiou suunnistajien päävalmentajaksi

Joensuulaisesta Kalevan Rastista tuttu ranskalainen Thierry Gueorgiou on valittu Suomen suunnistusmaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Entinen maajoukkuesuunnistaja Gueorgiou aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.

Suunnistusliitto teki Gueorgioun kanssa saman tien nelivuotisen sopimuksen, joka jatkuu kauden 2025 loppuun. Ajanjakson huipennuksena ovat Kuopiossa suunnistettavat MM-kilpailut.

– Thierryn saaminen Suomeen päävalmentajaksi on upea juttu. Kaikkien aikojen menestyneimpänä miessuunnistajana Thierry on viime vuosina kouliintunut myös huippuluokan valmentajaksi, kommentoi Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki tiedotteessa.

Gueorgiou voitti urallaan 14 maailmanmestaruutta. Mestaruuksista kahdeksan tuli keskimatkalta, mutta hän suunnisti MM-kultaa myös sprintistä, pitkältä matkalta ja viestistä.

Gueorgiou oli vahva tekijä Kalevan Rastin viestimenestyksissä. Hän oli voittamassa seuran kanssa viidesti Jukolan viestiä vuosina 2004–2014 ja neljä kertaa Tiomila-viestiä Ruotsissa.

– Olen saanut huippu-urheilijan urallani paljon suomalaiselta suunnistukselta, ja koen tämän upeaksi tilaisuudeksi antaa osaamista takaisin uudessa tehtävässäni. Olen oppinut paljon valmennuksesta viimeisen neljän vuoden aikana toimiessani Ruotsissa, ja uusi ympäristö tarjoaa paljon mahdollisuuksia, kertoo Gueorgiou.

Huippusuunnistajan uran jälkeen Gueorgiou on toiminut Ruotsin maajoukkuevalmentajana 2017–2021.

– Haluamme olla maailman parhaita kotikisoissa Kuopiossa 2025, ja Thierryn johdolla meillä on edellytyksiä nousta takaisin huipulle, Ilomäki korosti.

Ympäristö ruokkimaan onnistumista

Gueorgiou on ensi kertaa mukana lokakuisella maajoukkueleirillä, kun suomalaiset hakevat tuntumaa Tanskan ensi vuoden MM-maastoihin.

– Valmennuksessani kantavana ajatuksena on luoda sellainen ympäristö, jossa onnistuminen muodostuu tavaksi, ja urheilijat haluavat olla siinä täysillä mukana. Sellaisen ympäristön luomisessa tarvitaan kuitenkin kaikkien apua lähtien aina seuratasolta kohti maajoukkueita, Gueorgiou kuvaa.