Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Upean formulakisan ajanut Emma Kimiläinen taitavin Belgian sateissa – "Emma oli parempi, joten kaikki kunnia hänelle"

Emma Kimiläinen ajoi lauantaina ylivoimaiseen voittoon naisten W Series -formulasarjan kilpailun Belgian Spa-Francorchamps'n radalla. Voitto oli Kimiläiselle kauden ensimmäinen ja W Series -uran toinen.

Kilpailijat ajoivat ennen kilpailun alkua pitkän pätkän turva-auton takana sopivaa ajokeliä odotellessaan, mutta turva-auton poistuttua Kimiläistä ei pidätellyt enää mikään. Neljänneltä sijalta kipuamaan lähtenyt Kimiläinen ajoi parhaimmillaan yli kolme sekuntia kaikkia muita nopeampia kierrosaikoja.

Sarjaa kaikki kauden neljä edellistä kilpailua hallinneet brittikuskit Jamie Chadwick ja Alice Powell taipuivat hetkessä Kimiläiselle suomalaisen ajettua sijoja yksi ja kaksi pitäneet britit kiinni.

Chadwickin ohitettuaan Kimiläinen kurvaili varmasti kauden avausvoittoonsa. Kimiläisen voittomarginaali kauden ensimmäisessä sadekelin kilpailussa oli yli kahdeksan sekuntia ja suomalaisen nimiin kirjattiin myös kilpailun nopein kierros.

– Ei minulla ollut tänään sanottavaa Emmaa vastaan. Hän oli vaikuttava ja näytti osaavan löytää oikeat kohdat radasta. Olen vain iloinen, että selviydyin vaikeista oloista naarmuitta. Emma oli parempi, joten kaikki kunnia hänelle, sarjaa johtava Chadwick kehui sarjan verkkosivuilla .

Mestaruus tähtäimessä

Kimiläinen saavutti Belgiassa W Series -uransa toisen voiton. Avausvoittonsa suomalainen saavutti W Seriesin avauskaudella vuonna 2019 Hollannin Assenissa. Tällä kaudella Kimiläinen nousi palkintopallille toisen kerran.

Kauden alku ei ollut Kimiläiselle helppo. Kauden avauskisassa Itävallan Spielbergissä hän jäi pisteittä kolaroituaan toisen auton perään ja ajettuaan useita kierroksia rikkinäisellä etusiivellä. MM-sarjassa hän nousi nyt Chadwickin ja Powellin taakse kolmanneksi.

– Tuntuu uskomattomalta. Auto oli erinomainen ja kaikki oli kohdallaan. Tähtään uusiin voittoihin ja vaikka vuosi ei alkanut helpolla tavalla, niin mitä vain voi tapahtua. Tähtään mestaruuteen, Kimiläinen kommentoi.

W Seriesin kausi jatkuu ensi viikonloppuna Hollannin Zandvoortissa.