Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henrik Goesch alitti Pauli Kiurun Ironman-ennätyksen – "Toivottavasti meni rikki", Kiuru kommentoi ennen Suomen ennätyksen kirjaamista

Suomalaistriathlonisti Henrik Goesch summasi Kööpenhaminan Ironman-kilpailussa ajan 7.52.10 ja alitti Pauli Kiurun 30 vuotta vanhan epävirallisen Suomen ennätyksen noin 12 minuutilla. Ironman-kilpailussa uidaan 3,8 kilometriä, pyöräillään 180 kilometriä ja juostaan maraton 42,195 kilometriä.

Kun Goeschin urakkaa oli jäljellä nelisen kilometriä, innokas triathlonin harrastaja Alexander Stubb ehti kommentoimaan ennätysyritystä Twitterissä . Entisen pääministerin Stubbin (kok.) puoluekaveri Kiuru vastasi Stubbin tviittiin ja toivoi menestystä Goeschille.

– Toivottavasti meni rikki, kansanedustaja Kiuru kirjoitti.

Turun Urheiluliittoa edustava Goesch saapui maaliin kolmantena, rikkoi Kiurun ennätyksen ja kuittasi paikan arvostettuun Havaijin Ironman-kilpailuun. Kiuru osallistui kyseiseen kilpailuun useita kertoja ja ylsi parhaimmillaan toiseksi.

Goesch on keskittynyt aiemmin olympiamatkoille, mutta ei päässyt Tokion kesäkisoihin. Hän päätti tänä vuonna kokeilla pitkän matkan kilpailuja ja pystyi tasapainoiseen suoritukseen Ironman-debyytissään.