Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Gemperle pystyi itsekin ihailemaansa tekoon ja toi Alfta-Ösa OK:n toiseen Venlojen voittoon

Suunnistuksen suurviestissä ankkuriosuudelle kärjessä lähteminen ei ole kokeneellekaan urheilijalle helppo tilanne. Moninkertainen arvokisamitalisti Natalia Gemperle hallitsi tilanteen ja toi joukkueensa Alfta-Ösa OK:n ylivoimaiseen Venlojen viestin voittoon Rovaniemellä.

– Olen aina katsonut suurella kunnioituksella ankkureita, jotka ovat lähteneet ensimmäisenä ja tulleet ensimmäisenä maaliin. Paineet ovat suuret, kun joukkue on tehnyt kaikkensa ja katseet kohdistuvat sinuun, Gemperle sanoi naurahtaen.

Häntä ennen ruotsalaisjoukkueen viestiä veivät Irina Nyberg, Josefine Heikka ja Jana Knapova. Gemperle ja Heikka olivat joukkueessa myös 2017, jolloin seura voitti Venlojen viestin ensimmäisen kerran.

– Kun voittaa jotain ensimmäistä kertaa, se on erityistä. Mutta on saavutus myös tehdä jotain toistamiseen. Strategianamme on aina ollut, ettemme keskity tulokseen. Tiedän, että se kuulostaa vähän kornilta, Heikka sanoo iloisena.

Yksinkertaisuudessaan taktiikka toimii, sillä omaan suoritukseen keskittyminen tuotti tulosta tälläkin kertaa. Joukkue sai onnistuneen alun, sillä Nyberg tuli vaihtoon toisena. Hän keskittyi alussa saamaan suunnistuksen hyvin haltuun.

– Lopussa huomasin, että voin juosta kovempaakin, Nyberg sanoi.

Voittotaistossa ollut Tampereen Pyrintö taipui ankkuriosuudella

Suomalaisjoukkueista Tampereen Pyrintö oli ankkuriosuudella jopa voittotaistossa Saila Kinnin, Lotta Karholan ja Venla Harjun osuuksien jälkeen. Simona Aebersoldille sattui kuitenkin virhe, joka pudotti joukkueen lopulta neljänneksi.

– Yritin vain keskittyä omaan suunnistukseeni, ja se sujuikin melko hyvin 11. rastille asti. Siinä tiesin olevani melko lähellä rastia, mutten jotenkin enää ymmärtänytkään karttaa. Sen jälkeen piti vain saada itseluottamukseni takaisin, Aebersold kuvaili.

Venla Harju totesi maaston olleen odotettua, mutta radan menneen hieman eri lailla ennakkoajatuksiinsa nähden. Omaan suoritukseensa hän oli tyytyväinen, sillä tavoitteena oli antaa Aebersoldille mahdollisuus taistella kärkisijoista ja se toteutui.

– Oli tiukkoja hajontarasteja siellä pienipiirteisellä alueella. Sai tosi tarkasti suunnistaa itse, vaikka näkikin muita siellä.

Suomalaisjoukkueista kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös kuudenneksi sijoittunut Hiidenkiertäjät ja yhdeksänneksi sijoittunut Lahden Suunnistajat -37. Lahtelaisten ankkurina juoksi yhdeksänkertainen maailmanmestari Minna Kauppi, joka on huippu-urheilijan uransa jälkeenkin hyvässä vireessä.

– Nyt tietää, ettei ole fyysisesti jakoa. Pitäisi vaan tehdä se oma työ, jonka teinkin ihan loppuun asti kunnes kompassi meni rikki. Ei se (suoritus) siihen kariutunut, Kauppi sanoi.