Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joonas Ahola suunnisti Ruotsissa maailmancupin nelossijan

Suomen suunnistajamiehet olivat vahvassa vireessä Ruotsin Idressä järjestetyssä maailmancupin keskimatkan kilpailussa. Joonas Ahola suunnisti parhaana suomalaisena neljänneksi, ja taustatukea antoivat kärkipäähän sijoittuneet Topi Syrjäläinen (10:s), Severi Kymäläinen (14:s) ja Olli Ojanaho (20:s).

Kilpailun voittoon riensi Sveitsin Joey Hadorn, joka käytti 6,4 kilometrin matkaan tasan 40 minuuttia. Kolme sekuntia maanmiehestään jäänyt Daniel Hubmann oli toinen ja Ruotsin Simon Hector kolmas. Ahola jäi Hadornista 42 sekuntia.

– Tulos oli tänään yli odotusten, vaikka tiesinkin olevani hyvässä kunnossa. Suunnitelmana oli edetä riittävän rohkeasti, ja se toimi minulla tänään, Ahola sanoi Suunni stusliiton verkkosivuilla .

Naisten kilpailussa Lotta Karhola oli 18:s, Venla Harju 22:s ja Marika Teini 24:s. Keskimatkan ykkönen oli Ruotsin Hanna Lundberg ennen maailmancupin kärkeen noussutta Sveitsin Simona Aebersoldia.

Idren maailmancup-viikko päättyy sunnuntaina viesteihin.