Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Steven Gardiner jatkoi hallintaansa 400 metrillä ja teki bahamalaista olympiahistoriaa

Miesten 400 metrin hallitseva maailmanmestari, Bahaman Steven Gardiner täydensi palkintokaappiaan nappaamalla myös matkan olympiakullan. Gardiner juoksi Tokiossa voittoajan 43,85 ja jätti taakseen hopealle juosseen Kolumbian Anthony Zambranon ja pronssia ottaneen Grenadan Kirani Jamesin.

Gardiner porskuttaa 400 metrillä uskomattomassa voittoputkessa. Bahamalainen on ollut ratakierroksella voittamaton vuoden 2017 MM-kisoista lähtien, jos mukaan ei lasketa Gardinerin loukkaantumisiin päättyneitä kilpailuja.

Olympiavoiton myötä Gardinerista tuli myös ensimmäinen bahamalaismies, joka voittaa henkilökohtaisen olympiakullan.

– Uskomaton saavutus, epätodellista maalleni. Olen vain todellinen iloinen, että juuri minä tein sen, Gardiner äimisteli.

Juoksija aikoo kannustaa perjantaina bahamalaista Shaunae Miller-Uiboa, joka pyrkii toistamaan viiden vuoden takaisen olympiakultansa naisten 400 metrillä.

– Haluan, että hän tekee saman kuin 2016, jotta voimme palata Bahamaan kahden kullan kanssa, Gardiner sanoi.

Miesten 400 metrin kärkikaksikko oli sama kuin kaksi vuotta sitten Dohan MM-kisoissa. Zambrano rynnisti olympiahopealle ajalla 44,08.

James saapui maaliin ajalla 44,19 ja täydensi olympialaisten mitalisuoransa pronssimitalilla. Grenadalainen otti kultaa Lontoossa 2012 ja hopeaa Rio de Janeirossa 2016.

Yhdysvalloille juoksu oli suuri pettymys, sillä Michael Cherry oli neljäs ja Michael Norman viides. Yhdysvaltalaismiehet eivät ole vieläkään voittaneet kultaa Tokion yleisurheilun juoksulajeissa.