Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikkumisrajoitukset koskevat olympialaisissa myös ministerin seuruetta – Kurvinen urakoi Tokiossa vesiurheilua ja viennin edistämistä

Urheilusta vastaavan ministeri Antti Kurvisen (kesk.) seurue sai lauantaina kokea, miten tiukat liikkumisrajoitukset Tokion olympialaisissa on. Suomen olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salosen luotsaama seurue yritti uintikeskuksessa ensin samaan katsomolohkoon Kansainvälisen olympiakomitean suomalaisjäsenen Sari Essayahin kanssa, mutta osalla porukasta puuttui akkreditointikortista katsomolohkoon pääsyn avannut numero.

Puolisen tuntia myöhemmin katsomossa oli väljempää, ja kahdestaan paikalle palanneet Kurvinen ja Salonen liittyivät Essayahin seuraan. Paikka oli erinomainen rintauimari Matti Mattssonin alkueräuinnin seuraamiseen.

Tulopäivänään Tokion olympialaisten avajaisiin osallistunut Kurvinen tutustuu viiden päivän ajan suomalaisurheilijoiden edesottamuksiin hyvin vesiurheilupainotteisella ohjelmalla. Lajivalikoimassa ovat toistaiseksi olleet perjantaina jousiammunta ja lauantaina uinnin lisäksi soutu, jota Kurvinen näki ensi kertaa paikan päällä.

– Aamulla muuttui ohjelma, kun sulkapallossa Kalle Koljosella ei ollutkaan pelipäivä. Soudussa ei ollut suomalaista urheilijaa, mutta seurueessani on yksi soutua huipputasolla harrastanut ihminen. Hän kertoi lajin niksejä, Kurvinen kertoi STT:lle.

Jatkossa luvassa on ampumaurheilua, purjehdusta ja toiseen kertaan vielä uintia. Kotiin Kurvinen palaa tiistaina.

Kurvisen Tokio-reissu ei ole pelkkää urheilua, sillä ministeri paneutuu myös viennin edistämiseen ja Japanin ja Suomen yhteistyöhön. Kurvinen tapasi lauantaina iltapäivällä Mitsubishi -yhtymän ajatushautomon johtajan. Keskustelujen aiheena oli, miten tekoälyä ja digitalisaatiota voidaan hyödyntää muun muassa julkisissa palveluissa, liikkumisessa ja ikäihmisten auttamisessa.

– Jos kaikki menee ok, sunnuntaina tapaan Japanin parlamentin Suomen ystävyysryhmää, Kurvinen kertoi.