Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NHL varasi ensi kauden sarjaohjelmaansa aikaa olympialaisille

Jääkiekon NHL:n tulevan kauden sarjaohjelmassa on paikka Pekingin talviolympialaisille, vaikka NHL-pelaajien osallistuminen viiden renkaan kisoihin on vielä epävarmaa. NHL, pelaajayhdistys NHLPA ja Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vääntävät edelleen maailman parhaiden pelaajien osallistumisesta.

Varhain perjantaiaamuna Suomen aikaa julkaistussa ohjelmassa ei ole merkitty pelejä aikavälille 3.–22. helmikuuta. Pekingissä kisataan 4.–20. helmikuuta. Miesten jääkiekkoturnaus alkaa 9. helmikuuta ja huipentuu loppuotteluun kisojen päätöspäivänä.

NHL:n verkkosivujen mukaan runkosarja alkaa 12. lokakuuta, kun hallitseva mestari Tampa Bay isännöi Pittsburghia, ja tuore laajennusjoukkue Seattle kohtaa vieraskaukalossa Las Vegasin. Kohtaaminen on sarjan uusimpien joukkueiden ottelu, koska Las Vegas aloitti sarjassa neljä vuotta sitten. Seattle pääsee kotikaukaloon ensimmäisen kerran 23. lokakuuta viiden ottelun vieraskiertueen jälkeen.

Sarjaohjelmassa on kaksi ulkoilmaottelua ja tähdistöottelutapahtuma, jolle on varattu paikka olympiatauon alkuun.

Jos NHL-pelaajat osallistuvat olympialaisiin, runkosarja päättyy 29. huhtikuuta. Jos olympiamatka ei toteudu, NHL rukkaa uusiksi loppukauden ohjelmaansa.