Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sparv liittyy HJK:n vahvuuteen iloisin mielin: "Tuli fiilis, että on oikea hetki tulla Suomeen"

Helsingin Jalkapalloklubi julkisti torstaina tehneensä loppukauden kattavan pelaajasopimuksen Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kapteenin ja pitkäaikaisen luottopelaajan Tim Sparvin kanssa. Sparvin sopimuksessa on myös optio ensi kaudesta.

Mittavan uran kansainvälisillä kentillä pelannut Sparv, 34, sanoo olevansa hyvillään tuoreesta pestistä.

– Olen iloinen ollessani Suomessa ja HJK:ssa. Takana on pitkä 18 vuoden ura ulkomailla ja kesällä tuli fiilis, että on oikea hetki tulla Suomeen. Olen tosi ylpeä, että saan edustaa Suomen parasta jalkapalloseuraa, Sparv totesi HJK:n lehdistötilaisuudessa.

HJK:n kausi jatkuu lauantaina jalkapalloliigan ottelulla Valkeakosken Hakaa vastaan. Tiistaina HJK kohtaa Mestarien liigan karsintapelissä Malmön. Sparvia tuskin nähdään vielä näissä otteluissa tositoimissa. Malmö-pelin estävät pelilupa-asiat, Haka-peli tulee varsin nopeasti edelleen kevään polvileikkauksesta toipuvalle keskikenttäpelaajalle. Europelien seuraavilla karsintakierroksilla Sparv on edustuskelpoinen.

– Olen pitänyt pienen loman kisojen jälkeen ja tässä menee muutama viikko, että olen hyvässä pelikunnossa, Sparv sanoi.

Valmentaminen kiinnostaa Sparvia

Ennen HJK:n riveihin siirtymistään Sparv edusti Kreikan Superliigassa pelaavaa Larissaa. Kotimaan liigassa Sparv on nähty vain kesällä 2008, jolloin hän pelasi kahdeksassa ottelussa Vaasan Palloseuran paidassa. HJK saattaa hänen omien sanojensa mukaan olla pelaajauran päätepysäkki.

– Ajatukseni on, että haluan olla HJK:ssa pitkään. Ensin pelaajana, mutta ehkä tulevaisuudessa valmentajanakin. On hyvin mahdollista, että tämä on viimeinen seurani jalkapalloilijana, Sparv tuumi.

Lehdistötilaisuudessa Sparv valotti suunnitelmiaan siirtyä peliuran jälkeen valmentajapolulle.

– Olen keskustellut paljon Akin (HJK:n toimitusjohtaja Riihilahti) kanssa, ja sanoin aika alussa, että haluan olla mukana junioritoiminnassa ja oppia valmentajilta. Minulla on selkeä tavoite valmentaa tulevaisuudessa. Uskon, että tämä ympäristö on sellainen, josta saisin hyvää oppia ja voisin ottaa ensimmäiset askeleet myös valmentajana, Sparv sanoi.