Säpinäkärrin kesäkiertue tarjoaa säpinää lomapäiviin

Säpinäkärrillä pääset tutustumaan ja kokeilemaan uusia lajeja. Teemu Silventoinen

Teemu Silventoinen

Pikku Kakkosen leikkipuiston laitaan ajettiin tiistaiaamuna peräkärry, mikä on täynnä erilaisia urheiluvälineitä. Savonlinnan Seudun Liikunta ja Savonlinna Liikkuu -hanke tarjoavat innokkaille mahdollisuuden tutustua uusiin lajeihin säpinäkärrin myötä. Savonlinna Liikkuu on Savonlinnan Seudun Liikunta ry:n hanke, jolla pyritään lisäämään kanta-kaupunkilaisten liikunnanharrastuksia omilla asuinalueillaan.

Kärrystä löytyy erilaisia mailoja, palloja, hulavanteita, keppihevosia, aitoja, tasapainovälineitä, frisbeegolfkiekkoja ja -kori, sekä muita hieman erikoisempia liikuntavälineitä.

Toiminta on osittain ohjattua. Paikalla on aina vähintään yksi ohjaaja, joka toimii valvojana sekä on mukana lasten leikeissä ja peleissä.

Vaikka säpinäkärry on suunnattu enemmänkin lapsille, niin tekemistä riittää myös perheen vanhemmille.

– Kyllä täällä aikuisetkin saavat kokeilla uusia lajeja, kesätöissä ohjaajana oleva Pihla Keskitalo tuumaa.

Säpinäkärri kiertää kaupungin puistoja ja kenttiä päivästä riippuen. Keskiviikkona eri lajeja on mahdollisuus testata Kellarpellossa Everlahden leikkipuistossa kello 10–13. Suurimman suosion toiminta on saavuttanut uimarantojen läheisyydessä.

– Helteet ovat rajoittaneet kävijöitä, mutta rantojen lähellä porukkaa on riittänyt. Myös ohikulkijoita on jäänyt mukava määrä kokeilemaan uusia lajeja, Keskitalo jatkaa.

Tänä vuonna, ainakin toistaiseksi säpinäkärri pyörii vain kaupunkialueella.

– Emme ole saaneet rahoitusta tälle kesälle, joten toiminnan vieminen lähikuntiin ei ole onnistunut, Timo Reinikainen kommentoi.

Viime kesänä säpinää riitti Kerimäelle ja Punkaharjulla, osallistuja oli toistakymmentä. Reinikainen toteaakin, että heillä on yritys ja halu viedä toimintaa myös kanta-kaupungin ulkopuolelle, mutta rahoitus vielä puuttuu.

15.47 korjattu hankkeen nimi ja lisätty Timo Reinikaisen kommentit.

Aikataulu

Säpinäkärri kello 10–13

Ke 21.7. Pihlajanniemi, Kalastajankylän puisto.

To 22.7. Kellarpelto, Everlahden leikkipuisto.

Pe 23.7. Keskusta, Hevostori, 4H:n kesäpuisto.

Ti 27.7. Keskusta, Heikinpohjan kenttä.

Ke 28.7. Kellarpelto, Everlahden leikkipuisto.

To 29.7. kello 12–15, Keskusta, Pikku Kakkosen puisto.

Ke 4.8. Nätki, Tervaslahden puisto.

To 5.8. Nojanmaa, koulun piha.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka