Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Milwaukee vei voiton Phoenixista ja meni loppuottelusarjan johtoon – Bucks on enää yhden pelin päässä mestaruudesta

Koripallon NBA:ssa Milwaukee Bucks on kukistanut Phoenix Sunsin viidennessä finaalikohtaamisessa. Voitto irtosi Milwaukeelle vain neljän pisteen erolla lopputuloksella 123–119.

Samalla Bucks menee koko liigan loppuottelusarjan johtoon voitoin 3–2. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, eli seuraava ottelu voi olla jo ratkaiseva.

Koko ottelun kovin pistemies oli Phoenixin Devin Booker, joka upotti kaksi kolmosta ja kaikkiaan 40 pistettä. Lisäksi hän nappasi neljä levypalloa ja teki kolme koriin johtanutta syöttöä.

Voittajajoukkueen paidassa pelanneista kovimman tuloksen teki Milwaukeen 32 pistettä pussittanut kreikkalaistähti Giannis Antetokounmpo, joka otti yhteensä yhdeksän levypalloa.

Phoenixin tavoitellessa aivan pelin viime sekunneilla johtoon vievää koria Milwaukeen Jrue Holiday vei pallon Devin Bookerilta ja syötti Antetokounmpolle, joka nappasi pallon kesken ilmalennon ja runnoi sen koriin.

Tämän jälkeen Bucksin Khris Middleton vielä sinetöi Sunsin kohtalon kolmen pisteen heitolla, joka nosti hänen oman pistesaldonsa ottelussa 29:ään.

– Yhden pelin päässä, ilakoi Milwaukeelle 27 pistettä tehnyt Holiday, mutta toppuutteli jo hieman samaan hengenvetoon.

– Tiedämme, että viimeinen peli on vaikein voittaa, hän lisäsi.

Kreikkalaistähden veli ja kaksi muuta koronalistalle

Phoenixin onnistui jättää ottelun ensimmäinen neljännes taakseen 16 pisteen johdossa. Hyvää povanneen alun jälkeen suunta kuitenkin kääntyi ja toisessa neljännessä Milwaukee takoi 19 pistettä kotijoukkuetta enemmän.

Bucksin toisessa ja kolmannessa neljänneksessä ottama kaula oli riittävä, ettei kuudella pisteellä päätösneljänneksen vienyt Suns yltänyt voittoon.

Uutistoimisto AFP kertoi aiemmin, että niin ikään Milwaukeessa pelaava Giannis Antetokounmpon isoveli, etukentän vaihtopelaaja Thanassis Antetokounmpo joutui sivuun koronaprotokollan vuoksi aivan viidennen finaalipelin alla. Hän joutui koronalistalle 29-vuotissyntymäpäivänsä aattona.

Vanhempi Antetokounmpo on esiintynyt finaalipeleissä vain kerran. Hän pelasi ottelusarjan kolmannessa pelissä kaikkiaan 93 sekuntia. Hän pelaa toista kauttaan Milwaukeessa.

Lisäksi liigan koronasääntöjen vuoksi jäi pelin alla sivuun erotuomari Sean Wright sekä Milwaukeen apulaisvalmentaja Josh Oppenheimer. Wrightin saappaisiin peliä tuomaroimaan astui James Williams.