Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kosonen kirkkaasti yleisurheilun EM-kisojen moukarifinaaliin – Alasaari seiväshypyn finaaliin ja Salminen 400 metrin aitojen välieriin

Yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa koettiin perjantain alkukarsinnoissa lukuisia suomalaisonnistumisia. Miesten seiväshypyn karsinnassa Juho Alasaari ylitti tuloksen 510 ja jakoi karsintakilpailun kärkipaikan viiden muun kilpailijan kanssa. Sunnuntain seiväsfinaaliin Alasaari lähtee intoa täynnä.

– Hyppään finaalissa niin hyvin kuin pystyn. Menen sinne hyppäämään sellaisella apinan raivolla, ettei tarvitse väistellä ketään, kommentoi Alasaari Urheiluliiton tiedotteessa.

Alasaari ylitti karsintakilpailussa kaikki korkeudet (490, 500 ja 510) ensimmäisellä yrityksellään. Tällä kaudella parhaimmillaan tuloksen 542 ylittänyt Alasaari on tällä hetkellä EM-tilastossa neljännellä sijalla.

– Hyppäsin rennolla mielellä. Askelmerkki oli kohdallaan ja hypyt tuntuivat hyvältä, suomalaisurheilija totesi.

"Kuumuus vie energiaa"

Naisten 400 metrin aitajuoksussa kilpaillut Heidi Salminen puolestaan eteni välieriin oltuaan alkueriensä kolmas ajalla 59,70. Kilpailu juostiin helteisessä, mutta melko tuulisessa säässä.

– Juoksu tuntui raskaalta. Muutin tuulen takia hieman askellusta ja menin vain kaksi väliä 16 askeleella, kun edellisessä kisassa niitä oli neljä. Kuumuus vie energiaa, Salminen sanoi liiton tiedotteessa.

Naisten 400 metrin aitajuoksun välierät juostaan lauantaina.

"Halusin helpon heiton ja varman tuloksen"

Perjantaipäivä käynnistyi suomalaisittain iloisesti, kun Silja Kosonen heitti naisten moukarinheiton karsinnassa finaaliin tuloksella 68,75. Tulos ylitti karsintarajan (63 metriä) lähes kuudella metrillä.

– Halusin helpon heiton ja varman tuloksen. Heitto tuntui helpolta, Kosonen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

Tällä kaudella moukaria parhaimmillaan alle 20-vuotiaiden ME-tulokseen (73,43) kiskaissut Kosonen lähtee sunnuntain moukarifinaaliin luottavaisin mielin.

– Voitto on mahdollinen, mutta varmana voittajana en finaaliin todellakaan lähde. Ranskan Rose Loga on todella kova ja joku voi aina yllättää.