Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskan päävalmentaja ylisti joukkueensa henkistä vahvuutta: "Pelaajamme ansaitsevat tämän jatkopaikan"

Tanskalaisyleisö koki kauhunhetkiä EM-jalkapallon avausottelussa Suomea vastaan, mutta maanantaisessa alkulohkon päätöspelissä Parken-stadionin yleisö oli hurmiossa. Tanska varmisti 4–1-voitollaan Venäjästä B-lohkon kakkossijan ja ottelujen jatkumisen neljännesvälierissä.

– En ole koskaan kokenut vastaavaa. Ilmapiiri paranee joka kerta, kun olemme Parkenilla, loppulukemat viimeistellyt Joakim Mähle kommentoi.

Tanska kohtaa neljännesvälierissä Walesin ensi lauantaina. Joukkueen nousu Christian Eriksenin dramaattisesta sydänpysähdyksestä pudotuspelivaiheeseen sai päävalmentaja Kasper Hjulmandin hämmästelemään.

– Pelaajamme ansaitsevat tämän jatkopaikan. On vaikea käsittää, miten he nousivat tähän asemaan avausottelun tapahtumien jälkeen, Hjulmand muistutti ja ylisti joukkuehenkeä.

Parkenin yleisö iloitsi omiensa onnistumisten lisäksi Pietarista kiirineitä ottelu-uutisia Belgian ja Suomen kamppailusta. Tanskan kakkossija rakentui, kun Belgia kukisti Suomen.

Tanska oli ennen Venäjä-ottelua lohkon jumbo. Venäjä putosi lohkossa neljänneksi ja karsiutui.