Pimeys keskeytti golfin US Openin avauskierroksen, Henley ja Oosthuizen jakavat kärkisijaa

Russell Henley. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Yhdysvaltalaisgolffari Russell Henley johtaa Yhdysvaltain avointa mestaruusturnausta eli US Openia ensimmäisen pelipäivän jälkeen Kaliforniassa. Henley selvisi San Diegon kupeessa pelattavan turnauksen avauskierroksesta 67 lyönnillä eli tuloksella neljä alle parin.

Kaikkiaan 36 pelaajan kierros jäi torstaina kesken pimeyden takia. Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen ehti pelata 16 reikää ja jakaa tällä hetkellä kärkipaikkaa Henleyn kanssa.

Henley on viimeksi voittanut PGA-kilpailun vuonna 2017 eikä ole koskaan selvinnyt kymmenen parhaan joukkoon golfin arvoturnauksissa.

– Viimeisen vuoden aikana olen pelannut urani parasta golfia. Tuntuu, että pelini on nyt kokonaisvaltaisempaa, mutta haluan pelata paremmin major-turnauksissa, maailmanlistan sijalla 63 oleva Henley kommentoi.

Espanjan Rafa Cabrera Bello ja Italian Francesco Molinari ylsivät tulokseen –3 ja ovat kärjestä lyönnin perässä. Viidennen paikan jakavat muiden muassa Yhdysvaltain Brooks Koepka ja Xander Schauffele, Japanin tuore Masters-voittaja Hideki Matsuyama sekä Espanjan Jon Rahm.

Edellisen arvoturnauksen eli PGA:n mestaruuskilpailun voittanut Phil Mickelson ei saanut Torrey Pinesin kentällä toivomaansa alkua. Konkaripelaaja jäi tulokseen 75, neljä yli parin.

US Open on golfin neljästä arvoturnauksesta ainoa, jonka mestaruus Mickelsonilta uupuu. Turnauksen kakkossijoja hänellä on sitäkin enemmän, peräti kuusi.

US Openissa ei ole mukana suomalaisia. Kilpailun toinen kierros alkaa Suomen aikaa perjantaina myöhään iltapäivällä ja päättyy varhain lauantaiaamuna.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka