Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanskassa varmuutta: vedonlyöjät pelanneet eniten 3–0-voittoa

Tanskan veikkausyhtiö Danske Spil menettää 40 miljoonaa kruunua eli noin 5,4 miljoonaa euroa, jos Tanska vie jalkapallon miesten Euroopan mestaruuden. Näin yhtiö arvioi kisojen alkaessa Tanskan osalta tänään ottelulla Suomea vastaan.

– Luottamus on historiallisen korkealla, emme ole koskaan kokeneet vastaavaa. Ja lisää on tulossa, varsinkin jos peli sujuu tänään hyvin Suomea vastaan. Helposti voi käydä niin, että (tappio) nousee kolminumeroiseen miljoonamäärään (kruunuissa), jos Tanska menee loppuun saakka, Danske Spilin kertoimenlaskua johtava Peter Emmike Rasmussen kertoo.

EM-voittajavedossa noin puolet kaikista vedoista on lyöty Tanskan puolesta, ja maan kerroin on tällä hetkellä 26. Jotkut pelasivat Tanskan mestaruuden puolesta jo vuonna 2017, jolloin kerroin oli 100. Viimeksi kuluneen vuoden aikana kerroin on pyörinyt lukemissa 35–40, mutta Tanskan viime aikojen vahvat otteet ovat nostaneet luottamusta (ja laskeneet kerrointa).

Illan ottelussakin vedonlyöjillä on luottoa Tanskaan. Yhdeksän kymmenestä on pelannut Tanskan voiton puolesta Danske Spilillä. Kerroin sille oli kuusi tuntia ennen ottelun alkua 1,32. Tasapelikerroin oli 5,30 ja Suomen voittokerroin 11.

Suomen mestaruudella 400:n kerroin

Tulosvedon osalta eniten on lyöty vetoa Tanskan 3–0-voiton puolesta.

– Jos Tanska voittaa vaikkapa 1–0 tai 2–1, emme menetä niin paljon. Mutta mitä isompi voitto, sitä enemmän vedonlyöjätkin voittavat, Rasmussen selostaa.

Euroopan mestareiksi Danske Spilinkin vedonlyöjät arvelevat vahvimmin Ranskaa (kerroin 5,50) tai Englantia (6,50). Belgia ja eilen kisat vakuuttavasti avannut Italia ovat seuraavina kertoimella 7,50.

Suomen mestaruus toisi rahat takaisin 400-kertaisesti eli samalla kertoimella kuin Unkarilla ja Slovakialla. Hännänhuippu tanskalaisyhtiön voittajavedossa on Pohjois-Makedonia kertoimella 500. Ruotsin kerroin on 100.

Maalintekijätilaston voittajaksi vedonlyöjien mietteissä ovat vahvimmin esillä Belgian Romelu Lukaku (kerroin 7) ja Englannin Harry Kane (7,50). Suomen kärkitykki Teemu Pukin kerroin on 125.

Danske Spil muuten veikkauttaa Pukkia myös tämän illan otteluun, kysymällä tekeekö Pukki maalin Tanskaa vastaan? Kyllä-vastauksen toteutuminen toisi rahaa 4,3-kertaisesti, ei puolestaan kertoimella 1,18.