Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pikkupojan päätös – ja unelma – tulee toteen lauantai-iltana Kööpenhaminassa

Helsinki-Vantaan lentoasema täyttyi perjantaiaamuna varsin yhteneväisesti sonnustautuneesta porukasta. Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kannattajia parveili kohti Kööpenhaminaa, jonne vei useampikin lento eikä syyttä: Huuhkajat tekee lauantaina Tanskan pääkaupungissa hartaasti odotetun debyyttinsä arvoturnauksessa kohtaamalla kotijoukkueen EM-lopputurnauksen avauspelissään.

Yksi monista Pukki-nimeä pelipaidan selkämyksessä kantaneesta fanista oli turkulainen Jesse Putkonen, 24, jolle joukkueen tapaan kyseessä on debyytti: ensimmäinen ulkomailla paikan päällä seurattava Huuhkajien peli. Ei hassumpi paikka debyytille…

– Jo pikkupoikana päätin, että sitten kun Huuhkajat on kisoissa, sinne on päästävä. Hinnalla millä hyvänsä, Putkonen naurahtaa.

– Ottelulippu tuli ostettua heti kun myynti alkoi. Jonkin aikaa oli odottamista ja jännittämistä lippuarvontojen kanssa, että saako lipun vai ei. Pari–kolme viikkoa sitten päätös tuli: lippu tallessa, tervetuloa kisoihin. Pientä hermoilua oli ja Uefan sivujen päivitystä, mutta hyvin kävi loppujen lopuksi.

Putkonen on käynyt koronatestirumbaa läpi tietysti ensin koto-Suomessa päästäkseen Tanskaan ja sitten Kööpenhaminan lentoasemalla päästäkseen peliin, ja muuallekin.

– Siitä todistus, niin pääsee ravintoloihin ja kauppoihin. Ei tarvitse jäädä hotelliin pyörimään. Ehkä kuvitteli jossain vaiheessa, että joutuu olemaan vain hotellissa, mutta suhteellisen vapaasti saa liikkua, vaikka tilanne on mikä on, Putkonen kehaisee Uefan ja tanskalaisjärjestäjien suuntaan.

– Peliä ennen aika menee kierrellessä turistinähtävyyksiä, ulkona ollessa ja tunnelmaa aistiessa.

. Pystytään kyllä .

Putkonen lupaa laulua ja huutoa yllin kyllin historian teossa lauantai-iltana Kööpenhaminan Parken-stadionilla. Mutta miten käy kentällä?

– Tanska on erittäin vahva kotijoukkue, ja yleisön apu tuo vahvuutta. Mutta luulen, että Huuhkajatkin tykkää, kun suomalaisia katsomossa. Se tuo heille uskoa ja luottoa, halutaan näyttää, ettette turhaan tulleet Suomesta.

– Näen kyllä, että pystytään yllättämään Tanskaa ja Venäjää. Meillä on vahva nippu ja joukkueessa vahva yhteishenki. Joukkuepelillä mennään, ja altavastaajana oleminen voi kääntyä vahvuudeksikin.