Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvallat murskasi Saksan 6–1 ja kahmi MM-pronssit

Jääkiekon miesten MM-pronssimitalit kiinnostivat sunnuntaina Yhdysvaltoja enemmän kuin Saksaa. Yhdysvallat pyyhkäisi lauantaisen välierätappion aiheuttaman pettymyksen nopeammin mielestään ja murskasi Latvian Riiassa pelatussa pronssiottelussa Saksan 6–1.

Yhdysvallat ratkaisi voittonsa toisessa erässä, kun se teki vajaan kuuden minuutin sisällä neljä maalia ja karkasi 5–0-johtoon.

Pronssiottelu lähti Suomelle lauantaina välierän katkerasti 1–2 hävinneeltä Saksalta väärille raiteille heti alusta.

Toni Söderholmin kaudesta 2018–19 päävalmentama Saksa pääsi avauserän alussa pelaamaan neljä minuuttia ylivoimalla, mutta heti Jason Robertsonin 2+2 minuutin jäähyn jälkeen Yhdysvaltain Christian Wolanin karkasi läpiajoon tekemään 1–0.

Saksa pelasi pronssiottelussa MM-kotikisoissaan 2010, mutta hävisi tuolloin Ruotsille. Kaksi vuotta sitten MM-jäällä Saksa oli Söderholmin johdolla kuudes, eli kokonaisuudessaan saksalaisen kiekkoilun suunta on hänen johdollaan oikea.

– Se mitä varmasti tarvitsemme, on että meillä on pelaajia, jotka tekevät töitä tuhatprosenttisesti joukkueen eteen eivätkä loista pelkästään henkilökohtaisilla taidoillaan, Söderholm kertoi Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n verkkosivuilla .

Yhdysvallat tuntee pronssin maun

Pronssipelissä Saksan maalilla pelasi ykkösvahti Matthias Niederbergerin sijasta Felix Brückmann, joka ei Yhdysvaltain pommituksessa saanut oikeanlaista pelirytmiä päälle.

MM-Latviassa nopealla kiekkoilullaan ihastuttanut Yhdysvallat otti edellisen kerran pronssia Tanskassa 2018. Yhdysvallat putosi loppuottelusta lauantaina välierässä Kanadaa vastaan.

Voitettu pronssipeli jätti hyvän maun suuhun Yhdysvaltain kokeneelle kapteenille Brian Boylelle.

– Lupasin ennen kisoja pojalleni, että palaan täältä mitali kaulassa. Oli hienoa olla osa tätä joukkuetta, 36-vuotias Boyle kertoi järjestäjien tv-haastattelussa.

Yhdysvalloille MM-pronssi oli jo neljäs kahdeksan vuoden sisään.