Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fasel houkuttelee viimeisenä tekonaan NHL-kiekkoilijoita olympialaisiin

Viimeistä kauttaan Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajana toimiva Rene Fasel uskoo, että NHL-kiekkoilijat osallistuvat sittenkin Pekingin talviolympialaisiin ensi talvena. Fasel kertoo liiton neuvotelleen viime viikot tiiviisti NHL:n, liigan pelaajayhdistyksen ja olympiajärjestäjien kanssa.

– Ei ole takarajaa, mihin mennessä asia on ratkaistava. Toisaalta meillä on kovasti painetta, sillä sekä NHL että Euroopan liigat haluavat päästä mahdollisimman pian suunnittelemaan peliohjelmiaan. Sen takia odotan asian ratkeavan parissa viikossa, Fasel kertoi ennen Riikan MM-turnauksen finaalipeliä.

Valko-Venäjän-politiikassa kompuroinut Fasel haluaisi NHL-pelaajien osallistumisesta niin sanotusti sulan hattuunsa puheenjohtajuutensa kalkkiviivoilla.

– Olemme lähellä sopimusta, mutta valmis se ei vielä ole. Toivomme todella, että saamme NHL-kiekkoilijat Pekingiin, koska minun mielestäni olympiaturnauksessa parhaista parhaiden pitäisi kohdata toisensa. Uskon, että tämä tämä laji kaipaa sitä, Fasel jatkoi.

Olympiamitalistit seuraajaehdokkaina

Fasel, 71, on toiminut Kansainvälisen liiton puheenjohtajana vuodesta 1994. Seuraajaehdokkaat voivat ilmoittautua puheenjohtajakilpaan kesäkuun loppuun asti.

Toistaiseksi ehdokkaita on kaksi, Franz Reindl Saksasta ja Petr Briza Tshekistä. Reindl saavutti pelaajaurallaan olympiapronssin Länsi-Saksan joukkueessa 1976. Briza ylsi samaan Tshekkoslovakian maalivahtina 1992.

– Sekä Petr että Franz ovat hyviä ehdokkaita. Henkilökohtaisesti pidän erityisesti siitä, että molemmat ovat entisiä pelaajia, Fasel korosti.

– On tärkeää, että liittoa johtaa henkilö, joka ymmärtää peliä, sillä eteen tulee väistämättä vaikeita päätöksiä.

Fasel koki sen itse, kun joutui lopulta taipumaan Latvian ja Valko-Venäjän alun perin yhteisen turnauksen järjestämiseen vain Latvian Riiassa naapurimaan poliittisen tilanteen takia.