Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyundai-tähdet töpeksivät – Toyotalla kaksoisjohto Sardinian MM-rallissa

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan tiimi lähtee loistavista asetelmista Sardinian MM-rallin päätöspäivään. Sebastien Ogier on kilpailun johtopaikalla ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta 38,9 sekunnin turvin ennen tallikaveri Elfyn Evansia. Hyundain Thierry Neuville on kisassa kolmantena minuutin kärkeä perässä.

– Tilanne näyttää hyvältä. Täytyy muistaa, että eivät ne erot niin älyttömiä ole tällaisessa kisassa, Latvala sanoi.

– Rallissa tilanteet muuttuvat nopeasti. Tämä ei ole vain nopeuslaji, vaan kyse on myös kestävyydestä ja tasaisuudesta, Latvala jatkoi viitaten Hyundai-tähtien Ott Tänakin ja Dani Sordon keskeytyksiin.

Kisaa ylivoimaisesti johtanut Tänak koki lauantaina saman kohtalon kuin pari viikkoa sitten Portugalin osakilpailussa. Hyundai-kuskin takapyörän ripustukset pettivät, ja tuloksena oli keskeytys. Sordo puolestaan sortui ajovirheeseen ja teloi autonsa keskeytyskuntoon.

Tallipomo Latvala nosti hattua Ogierille, joka seitsenkertaisen mestarin elkein hallitsi perjantaina ensimmäisen lähtöpaikan haasteet ja nousi kisan kärkeen lauantaina.

– Tämä on sellainen kilpailu, että ei voi ajaa koko ajan kaasu pohjassa. On myös taito tietää, koska pitää tehdä kompromisseja. Auton pitää olla toki vahva, mutta itse voi kuljettajana myös vaikuttaa, pysyykö se auto kunnossa vai ei, Latvala paalutti.

Ogier arvioi, ettei olisi saavuttanut Tänakia ajamalla, eikä se ollut edes suunnitelmana.

– Tiesin, että hän on itsensä pahin vihollinen. En kuitenkaan halua mitään tuomiota antaa, koska en tiedä, mitä tapahtui. Yritän itse pysyä poissa ongelmista, Ogier sanoi.

Huttunen nousi viidenneksi

Hyundain R5-autolla ajava Jari Huttunen on komeasti yleiskilpailussa viidentenä ja johtaa WRC2-luokkaa niukalla 2,7 sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

– Yritetään ajaa järki päässä, mutta ei tämä helppoa ole, koska kiviä on niin paljon. Koitetaan mennä huomenna samalla tavalla kuin tähänkin asti, että ei ainakaan rikota renkaita, Huttunen summasi.