Matias Lainio vahvistaa SaPKon hyökkäystä – Myös Krisztián Nagy, Jesse Lyytinen ja Jesse Ahonen tulevat SaPKoon

Tiina Knaappila

SaPKo on tehnyt ensi kaudeksi sopimuksen hyökkääjä Matias Lainion kanssa, Savonlinnan Pallokerho kertoo tiedotteessa. Viidennen kauden Savonlinnassa aloittava Lainio edusti viime kaudella Mestiksessä SaPKon lisäksi IPK:ta.

25-vuotias hyökkääjä on pelannut Mestiksessä 163 ottelua ja tehnyt niissä 162 (61+101) tehopistettä.

Keskushyökkääjä Nagy tulee Unkarista, kaksi Jesseä puolustukseen

SaPKon tulevan kauden hyökkäys vahvistuu Unkarin maajoukkuepelaaja Krisztián Nagylla ja puolustusta vahvistavat Jesse Lyytinen sekä Jesse Ahonen.

Keskushyökkääjä Nagy siirtyy Savonlinnaan Unkarin liigan MAC HKB Újbudasta. Nagy on pelannut Suomessa aiemminkin, kaudella 2010–11 hän edusti TuTon U18-joukkuetta ja kaudella 2011–12 Kalpan U18-joukkuetta. Nagy on ollut viime vuosina Unkarin maajoukkueen vakiokasvoja ja edustanut maataan myös MM-kisoissa 2016.

Lyytinen saapuu SaPKoon Kalajoen JHT:sta, jossa hän pelasi viime kaudella 20 ottelua tehoin 5+15. Kuopiolaislähtöinen puolustaja on pelannut myös SaPKon U20-joukkueessa kaudella 2019–20.

Ahonen siirtyy Savonlinnaan Suomi-Sarjan Giantsista. Pelicans-kasvatti on pelannut urallaan kaksi liigaottelua Pelicansissa sekä edustanut Mestiksessä Heinolan Peliittoja sekä Tampereen Kooveeta.

Kaudella 2017-18 hän pelasi MHL-liigaa Kiinalaisessa Kunlun Red Starsissa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka