Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat viimeistelee EM-ottelutuntumaa Viro-kohtaamisella – Olympiastadionilla myös hieman yleisöä

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue pelaa tänään viimeisen ottelunsa ennen kovasti odotettua EM-lopputurnausta, kun Viro haastaa Huuhkajat Helsingin Olympiastadionilla. Ottelu alkaa kello 19.

Suomi hävisi EM-kenraaliharjoitusta edeltäneen ottelunsa Ruotsille lauantaina Solnassa 0–2, mutta tuossa pelissä pääpaino oli viimeisissä näyttöpaikoissa ennen EM-joukkueen valintaa. Nyt kentälle laitetaan eri miehistöä, Huuhkajien viritellessä ottelutuntumaa ennen ensi viikon lauantaina koittavaa EM-avauspeliä Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa.

Vaikka päävalmentaja Markku Kanerva ei paljastanut ottelun aattona avauskokoonpanoaan, vihjaili hän muun muassa ykköstykki Teemu Pukin kenties näkyvän nurmella pelitoimissa. Pukki on parannellut toukokuun alussa saamaansa nilkkavammaa, ja kuntoutus on Kanervan mukaan edennyt "erittäin hyvin".

Suomen hyökkäyksen toinen syömähammas Joel Pohjanpalo kirmannee myös Viron peikkona. Pohjanpalolla oli kauden päättyessä pientä polvivaivaa, mutta nyt mies on valmiina.

– Kaikki on kunnossa ja pystyn valmistautumaan EM-kisoihin rauhassa ilman mitään pelkoa, Pohjanpalo kertoi Palloliiton sivuilla .

Paikkoja luomaan ja ovia säppiin laittamaan

Ykkösmiesten pelituntuman ohella Huuhkajat hakee tietysti voittoa, mutta hioo lisäksi paineettomassa kohtaamisessa niin hyökkäystä kuin puolustusta kohti kivikovia EM-pelejä.

– Maalipaikkojen luonti on tietenkin yksi avainjuttu ja se, että pannaan ovet säppiin ja katsotaan, ettei vastustaja tee maaleja. Jos ajatellaan EM-kisoissa menestymistä, on tärkeää, että puolustus toimii niin hyvin, etteivät vastustajat pääse vaarallisille maalipaikoille, Kanerva tiivistää.

– Viro on käyttänyt 5–3–2-ryhmitystä, mitä mekin olemme viime aikoina käyttäneet. Ihan mielenkiintoinen battle (taistelu) myös sitä kautta, Kanerva miettii vielä illan ottelua.

Oman pienen antinsa otteluun tuo myös se, että Olympiastadionille pääsee yleisöä. Ei toki paljon, mutta kuitenkin yhteensä 1 250 katsojaa.

– Onnittelut heille, jotka pääsevät paikan päälle. Halusimme viimeisen valmistavan pelin kotiin siksi, että saisimme fanit saattamaan Huuhkajat sitten itse kisoihin. Kaikki osapuolet lähtisivät sitten hyvillä mielin kohtaamaan kisat ja niiden ottelut, pienestäkin yleisöstä iloitseva Kanerva näkee.