Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suninen joutuu kisaan kylmiltään ja Rovanperä pohtii ajotapaansa – suomalaisilla WRC-kuskeilla ristiriitaiset tunnelmat ennen Sardinian MM-rallia

Rallin MM-sarjan suomalaiskuskeilla Toyotan Kalle Rovanperällä ja M-Sport Fordin Teemu Sunisella on vauhtia jopa voittotaisteluun perjantaina alkavassa Sardinian MM-rallissa. Molemmat olivat silti mietteliäitä kilpailun aattona.

Muutaman kuukauden tauon jälkeen WRC-auton rattiin palaava Suninen toppuuttelee syystä menestysodotuksia.

– Ihmiset odottavat, että pärjään. Pitää silti muistaa, etten ole ajanut metriäkään uusilla sorarenkailla. Opittavaa riittää tosi paljon, Suninen pohti mahdollisuuksiaan.

– Jos fiilis autossa on hyvä, aion puskea ja olla korkealla tuloksissa.

Sunisen paras tulos MM-sarjassa on Sardinian kakkossija vuodelta 2019. Hänellä on hyvä lähtöpaikka kimuranttiin sorakisaan, ja myös moottoripäivitys ennakoi hyvää vauhtia.

– Yhtään ei ole päästy testaamaan ennen kisaa. Tilanne pitää hyväksyä ja tehdä näillä eväillä maksimit. Olisin tyytyväinen, jos pääsisin neljän joukkoon, Suninen jatkoi.

Rovanperän vauhti arvoitus

Rovanperä on "ykköskorin" kuskeista parhaalla lähtöpaikalla. Hän starttaa perjantaina reitille viidentenä.

Parin viikon takainen Portugalin osakilpailu herätti kuitenkin kysymyksiä, kun jyväskyläläinen jäi karusti kärjen kyydistä.

– Olosuhteet olivat kuivat kisan testeissä, mutta irtosoraa ei ollut testipätkällä niin paljon kuin olisin toivonut. Juuri sellaisissa oloissa olimme Portugalissa ongelmissa. Sen suhteen testit eivät auttaneet, Rovanperä kuittasi.

– Mitään isoa ei voi tehdä näin pienessä ajassa. Saimme autoa vähän paremmaksi ja tiedämme mihin suuntaan mennään. Auto tuntuu paremmalta, mutta todellisen käsityksen saa vasta kisassa.

Eikä Sardinian ralli kuulu muuten soralla viihtyvän Rovanperän suosikeihin.

– Ajotyylini ei ehkä parhaiten sovi tähän ralliin. Toivottavasti saadaan perjantaina käytettyä lähtöpaikka hyväksi, jotta loppukisaan jää taisteltavaa.

Suomalaisista Sardiniassa kisaavat myös Jari Huttunen WRC2-luokassa ja Emil Lindholm WRC3-luokassa.