Ruusuvuori törmäsi yhdysvaltalaisseinään Ranskan avointen avauskierroksella

Emil Ruusuvuoren urakka tenniksen Ranskan avoimen mestaruusturnauksen miesten kaksinpelissä jäi lyhyeksi, kun suomalainen hävisi avauskierroksella Yhdysvaltojen Mackenzie McDonaldille 6–4, 3–6, 6–7 (4–7), 3–6. Tasainen ottelu kesti reilut kolme tuntia ja oli varsinkin aluksi hyvin Ruusuvuoren hallussa.

Kaksikko ratkoi avauserää tunnin, ja se päättyi maailmanlistalla sijalla 74 olevan Ruusuvuoren eduksi. Sen jälkeen McDonald (118) sai lyöntinsä kohdalleen ja urakoi kolme peräkkäistä erävoittoa.

– Vähän sama setti kuin viime viikolla (Italiassa). Mahdollisuuksia oli runsaasti, mutta matsittomuus näkyy liikaa. En ole saanut tarpeeksi otteluita, Ruusuvuori kertoi.

– Harmittaa. Ihan otettavissa oli koko matsi. Miljoona breikkipalloa, enkä saanut käytettyä niitä. Siihen se kaatui. Yritin lähteä pelaamaan omaa hyvää peliä ja nauttimaan kentällä olemisesta. Pettymyshän tämä on, vaikka en paljon laittanut paineita pelilleni.

Ottelukokemusta kaipaavan Ruusuvuoren putoamista ei voi pitää jättiyllätyksenä, vaikka vastustaja ei ollutkaan pahimmasta päästä. Sunnuntai tarjoili jo yhden shokkitappion, kun Itävallan ykköspelaaja Dominic Thiem hävisi avauskierroksella espanjalaiselle Pablo Andujarille 6–4, 7–5, 3–6, 4–6, 4–6. Ottelu kesti lähes neljä ja puoli tuntia.

Hienon nousun ottelussa esittänyt Andujar on maailmanlistalla sijalla 68, mutta Thiem piti vielä maanantaina neljättä sijaa.

Ruusuvuori jatkaa ottelukokemuksen keräämistä nelinpelissä, johon hän osallistuu alkavalla viikolla saksalaisen Dominik Koepferin kanssa. Henri Kontinen osallistuu nelinpeliin parinaan ranskalainen Edouard Roger-Vasselin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka