Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kanadan MM-räpiköinti jatkui Saksan kourissa – vaahteranlehtisillä kolme peliä, kolme tappiota

Kanadan turnaus jääkiekon miesten maailmanmestaruuskisoissa Latvian Riiassa on vajoamassa jo pohjamutiin. Maanantai-iltana Kanada kärsi kisojen kolmannen tappionsa, kun Saksa löi vaahteranlehtiset 3–1. Kanadalla ei ole pistettäkään, Saksa puolestaan johtaa B-alkulohkoa täysin pistein kolmesta pelistään.

Suomalaisvalmentajien Toni Söderholmin ja Ville Peltosen johtama Saksa karkasi avauserässä Stefan Loiblin ja Matthias Plachtan maaleilla 2–0-johtoon, mutta Nick Paul toi Kanadan maalin päähän vielä ennen erän loppua. Kanada painoi sen jälkeen kohti saksalaisvahti Mathias Niederbergeriä, mutta mies oli ohittamaton ja kirjasi ottelussa 39 torjuntaa. Loppuvaiheissa Korbinian Holzer sinetöi Kanadan uusimman nöyryytyksen osumalla tyhjään maaliin.

Kanada avasi kisat 0–2-tappiolla Latvialle ja taipui Pohjois-Amerikan hegemoniapelissä Yhdysvalloille 1–5. Kolmessa pelissään Kanada on siis tehnyt kaksi maalia ja päästänyt kymmenen. Seuraavaksi maa hakee kunnianpalautusta ja pelastusta keskiviikkona Norjaa vastaan.

A-lohkon illan pelissä Tshekki ja Valko-Venäjä etenivät jatkoajalle asti. Kisat kahdella tappiolla avanneelle Tshekille tärkeän 3–2-voiton iski Dominik Kubalik ajassa 61.23. Edellisessä pelissään Ruotsin yllättäneen Valko-Venäjän nosti lopulta yhteen pisteeseen päätöserässä Vladislav Jerjomenko 2–2-tasoituksellaan.

Slovakialla täydellinen turnausalku

Päiväotteluissa Slovakia jatkoi MM-yllätystuloksia kukistamalla Venäjän maalein 3–1 A-lohkossa. Suomen lohkossa Latvia voitti Italian maalein 3–0.

Slovakian ja Venäjän vauhdikas ottelu pysyi maalittomana ottelun puoliväliin erinomaisesti torjuneiden KHL-vahtien, Slovakian Julius Hudacekin ja Venäjän Aleksandr Samonovin, ansiosta.

Slovakian Milos Roman taiteili toisen erän puolivälissä Milos Kelemenin laukaisupaikkaan, ja puolustajan jaloista lähtenyt laukaus livahti Samonovin mailakäden puolelta ylänurkkaan.

Aleksandr Barabanov teki reilua minuuttia myöhemmin Venäjän tasoituksen ylivoimalla, mutta se jäi venäläispelaajien ainoaksi onnistumiseksi.

Martin Gernat teki kolmannen erän loppupuolella Slovakian 2–1-maalin ylivoimalla, ja Marek Daloga viimeisteli loppunumerot 3–1:een Venäjän tyhjään maaliin.

Slovakia on voittanut kisoissa Venäjän lisäksi Valko-Venäjän ja Britannian. Se johtaa A-lohkoa pistemenetyksittä. Venäjälle Slovakia-tappio oli kisojen ensimmäinen.