Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapilta ja Suniselta kovat näytöt Portugalin MM-rallissa

Vielä viime kaudella M-Sport Fordin WRC-tallissa tallikavereina ajaneet Esapekka Lappi ja Teemu Suninen valloittivat Portugalin MM-rallista kaksi kärkitilaa pienemmässä WRC2-autojen luokassa.

Volkswagenia ohjastanut Lappi vei lopulta pidemmän korren, mutta Ford-kuski Suninen säesti komeasti toisella sijalla.

– Olen tosi tyytyväinen. Keskityimme äärettömän hyvin omaan taktiikkaan. Pidettiin ennalta suunniteltu strategia koko ajan mielessä, eikä lähdetty ajamaan liian kovaa missään vaiheessa. Vauhti oli tasaisen tappavaa, Lappi summasi.

– Meni ehkä jopa yli odotusten. Pitkään pystyttiin pitämään Esapekalle painetta, mutta lauantai-illan rengasrikko vaikutti aika paljon. Ollaan silti tyytyväisiä, että selvittiin maaliin asti. Ei tällä autolla ole vastaavanlaisia tuloksia aiemmin ajettu, Suninen puolestaan sanoi.

Molempien suomalaisten tavoitteena on tietenkin päästä takaisin WRC-auton ohjaamoon. Suninen saa kilpailla kuudessa MM-rallissa tällä kaudella ykköskaliiberin autolla, mutta Lapin tilanne on auki.

Pieksämäkeläinen on voittanut molemmat MM-rallit WRC2-luokassa, joihin hän on alkuvuodesta osallistunut.

– Nämä ovat olleet aika selkeitä voittoja. On siellä nähty, että kuka määrää. Luulisi, että tämä jonkinlainen näyttö on, ihan varmasti. Uskon ja toivon, että tallipomot ovat huomanneet, Lappi summasi.

– Minulla on edelleen tavoitteena voittaa mestaruus ykkösluokassa. Se minua motivoi jatkamaan.