Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljänneksi pudonnut Mattsson kävi altaanmitan päässä Euroopan mestaruudesta – "Kyllä tällä hetkellä nakertaa"

Matti Mattsson kävi torstaina Budapestissa vajaan altaanmitan päässä miesten 200 metrin rintauinnin pitkän radan Euroopan mestaruudesta. Vastapäisessä kaakelissa kangastellut mitali paljastui katinkullaksi, sillä läpi kisojen huippukuntoa uhkunut Mattsson joutui tyytymään maalissa neljänteen sijaan ajalla 2.08,48.

Lujaa aloittanut Mattsson johti vielä 150 metrin kohdalla kilpailussa toisena ollutta Ruotsin Erik Perssonia 0,19 sekuntia. Mitalitaisteluun oli vasta tulossa Venäjän ME-uimari Anton Tshupkov.

Lopulta mestariksi noussut Tshupkov jätti Mattssonia lähes puolitoista sekuntia, Hollannin hopealle yltäneelle Arno Kammingalle hävinnyt pronssi-Perssonkin 0,82 sekuntia.

Välierillä 200 metrillä SE:ksi 2.08,26 parannellut Mattsson myönsi, että varovaisemmalla vauhdinjaolla EM-mitali olisi ollut todennäköisempi.

– Ensimmäiseen sataseen paloi ehkä vähän liikaa tsäbää. Jos olisi vähän löysemmin lähtenyt, niin se olisi ehkä kantanut hiukan pidemmälle. Jos kisan meinaa voittaa, niin kyllähän kisaan pitää lähteä mukaan, Mattsson kertoi Uimaliiton Twitter-tilillä .

Mattssonin ura nousukiidossa

Mattsson on parantanut alkuviikon EM-kisoissa Suomen ennätystä kaikkiaan neljä kertaa. 200 metrin rintauinnissa hän höyläsi SE:stään Budapestissa yhteensä 0,25 sekuntia.

Tokion olympiakisapaikkansa aiemmin varmistanut Mattsson on viimeistään nyt, lähes kahdeksan vuotta MM-sensaatiopronssinsa jälkeen, kääntänyt uintiuransa jyrkkään nousuun.

– Tokiota ajatellen, jos välieräuintia miettii, niin koen, että siinä oli sekunti vielä löysää. Kyllä tällä hetkellä nakertaa, mutta kai tämä iloksi tästä vielä muuttuu, Mattsson päätti.

Jallow oli työn sankari

Työn sankarin arvonimen ansaitsi naisten 100 metrin selkäuinnissa kolme kisaa rutistanut Mimosa Jallow. Hän oli välierien viimeinen eli 16:s ajalla 1.00,82 pitkän tarinan jälkeen.

Jallow avasi keskinkertaisesti jaettuaan alkuerissä 16. sijan espanjalaisen Africa Zamorano Sanzin kanssa alkuerien ajalla 1.01,11. Näin odotti vastentahtoinenkin uusintauinti välieräpaikasta.

Alkueräuusinnassa Suomen ennätyksestään ajalla 1.00,31 vain kolme sadasosasekuntia jäänyt Jallow jätti espanjalaista huimat 0,85 sekuntia.

– Piti aika paljon kerätä itseään. Verran (verryttelyn) jälkeen päätin vaan, että nyt! Saan kuitenkin mahdollisuuden, ja tarvitsee voittaa vain yksi tyttö. Olen todella tyytyväinen aikaan. En uskonut, että pystyn noin paljon parantamaan, Jallow kertoi uusintauintinsa jälkeen.

Olympiaraja on 1.00,25.

Urakointi vaati veronsa

Jallowin paras ruuti oli välierissä jo kostunut.

– Kyllä se vähän jännitti, miten jaksaa. Aamu oli jo aika ihmeellinen, ja siinä toiseen uintiin sai aika hyvin latauduttua. Olihan tämä vaikea uinti, mutta siihen nähden hyvä, hän sanoi.

Jallowin EM-finaalipaikka olisi vaatinut minuutin haamurajan rikkomista ja roimaa parannusta hänen elokuussa 2018 Glasgow'ssa uimaansa Suomen ennätykseen.