Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nestori Kontiola ja keltanokka Lundell mahtuivat molemmat MM-Leijoniin – "Taitava ja kilpailukykyinen joukkue kasassa"

Muun muassa keskushyökkääjät Petri Kontiola, 36, ja ensikertalainen Anton Lundell, 19, kuuluvat Suomen jääkiekkomaajoukkueeseen Latvian MM-kisoissa 21.5.–6.6. Riiassa.

Turnauksen pistepörssin Ruotsin ja Suomen jaetuissa MM-kisoissa 2013 voittanut Kontiola on pelannut Leijonissa arvokisoissa viimeksi Etelä-Korean talviolympialaisissa 2018.

Suomen MM-joukkueeseen valittiin 28 pelaajaa: kolme maalivahtia, kymmenen puolustajaa ja 15 hyökkääjää. Kisajoukkueeseen sai tänä vuonna valita kolme pelaajaa enemmän kuin tavallisesti.

Pelaajista kahdeksan on vuoden 2019 maailmanmestareita. Arvokisojen ensikertalaisia on 14.

NHL:stä tulevat Los Angeles Kingsin puolustaja Olli Määttä ja Buffalo Sabresin hyökkääjä Arttu Ruotsalainen.

Suomi kohtaa MM-avauksessaan Riiassa ensi lauantaina Yhdysvallat.

"Roolitukset kohdilleen"

Suomi hävisi lauantaina Tshekin Prahassa EHT-turnauksen päätösottelussaan Ruotsille 2–3. Kauden jokaisessa neljässä EHT-turnauksessa yhden ottelun voittanut Leijonat kiirehti Prahasta saman tien MM-kaupunki Riikaan.

– Meillä on taitava ja kilpailukykyinen joukkue kasassa, voimme lähteä hyvin mielin kisoihin, päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi tiedotteessa ja kiitti niitä pelaajia, joiden osana oli jäädä pois MM-turnauksesta.

– Hyviä pelaajia jää aina valitsematta, eivätkä viimeiset valinnat ole koskaan helppoja. Tavoitteena on saada roolitukset kohdilleen, ja uskon, että olemme siinä onnistuneet.

Savinaisella kova kohtalo

Leijonien GM Jere Lehtinen iloitsee siitä, että mukana kokoonpanossa on viimeisenä uutena nimenä kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Määttä.

– Hienoa saada Olli mukaan kisoihin. Kokeneista pelaajista taas Veli-Matti Savinainen joutuu valitettavasti jättämään MM-turnauksen väliin. Leirityksen aikana selvisi, että toipuminen KHL-kauden jälkeen tehdystä operaatiosta ei mahdollista pelaamista kisoissa, Lehtinen avasi kahden vuoden takaisen maailmanmestarin Savinaisen tilannetta.

Suomen joukkue on tiistaihin saakka karanteenissa Riiassa hotellihuoneissa. Karanteenin jälkeen kisa-aika vietetään tiukasti kuplaolosuhteissa, ja joukkueen jäsenet saavat liikkua ainoastaan hotellin ja hallien joukkuealueilla.