Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aaron Kangas jäi 65 senttiä moukarinheiton olympiarajasta kauden avauksessaan – Krista Tervo kukisti Silja Kososen Kankaanpään moukarikilvassa

Moukarinheittäjä Aaron Kangas hätyytteli Tokion kesäolympialaisten tulosrajaa kauden ensimmäisessä kilpailussaan lauantaina Kankaanpäässä. Kangas voitti kansallisen kilpailun tuloksella 76,85, joka jäi vain 65 senttiä olympiarajasta 77,50.

Kangas, 23, ylitti olympiarajan reilusti viime kesän ennätysheitollaan 79,05, mutta maailmanranking ja tulosrajojen rikkominen jäädytettiin viime vuonna huhti–joulukuussa koronapandemian takia.

Kankaan lauantaina heittämä tulos on viidenneksi paras hänen urallaan. Kankaanpäässä hän sai sarjaan myös tulokset 75,78 ja 75,74.

– Odotusten mukainen kauden alku, mutta kyllähän olympiaraja olisi maistunut, Kangas sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Nyt vaan lisää treeniä ja kisassa rentoutta heittoon. Tulokseen tulee metrejä, kun vielä loppuveto onnistuu.

Tuomas Seppänen sijoittui Kankaanpäässä toiseksi tuloksella 75,02, joka on hänen paras heittonsa vuoden 2016 jälkeen. Aleksi Jaakkola oli kolmas tuloksella 73,28.

Seppänen sai moukarin kolme kertaa yli 74 metriin.

– Aika hyviä heittoja, mutta uskon, että tulosta jäi vielä pankkiin. Yritän parantaa ennätystäni, Seppänen kertoi.

Seppäsen ennätys on 76,20 Rion olympiakesältä 2016.

Tervo jäi ennätyksestään vain 31 senttiä

Moukarinheiton kahden vuoden takainen Suomen mestari Krista Tervo voitti lauantaina Kankaanpäässä järjestetyn moukarinheiton naisten kilpailun hyvällä tuloksella 71,81.

Tulos on Tervon uran kolmanneksi paras. Hän jäi ennätyksestään 72,12 vain 31 senttiä.

Hallitseva Suomen mestari ja tuore lajin SE-nainen Silja Kosonen johti kilpailua ennen viimeistä heittokierrosta toisen kierroksen tuloksellaan 69,82. Tervo paransi viimeisellä heittokierroksella tulostaan yli kaksi metriä, mihin Kosonen ei kyennyt vastaamaan.

Tervo heitti Kankaanpään voittoheiton kolmella pyörähdyksellä.

– Kilpailussa tuntuu välillä menevän paremmin kolmella pyörähdyksellä. Neljä on varmempi, mutta tuossa heitossa tuntui hyvältä päästää siinä kohtaa irti, Tervo kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Kisa tuntui kokonaisuutena hyvältä. Se oli tasaista tekemistä, ja sain vielä vähän piikkiä loppuun. Oli oikein hyvä kokonaisuus.

Kosonen oli tyytyväinen 69-metriseen

Kosonen, 18, heitti Suomen ennätyksen ja nuorten Euroopan ennätyksen 72,44 maaliskuussa Kaustisilla järjestetyissä talvimestaruuskilpailuissa.

– Tässä on ollut spekulointia maailmanennätyksistä ja muista, mutten hakenut nyt mitään vastaavaa. Melkein 70 metriä on hyvä kauden ensimmäiseen kilpailuun. Olen enemmän kuin tyytyväinen, Kosonen kertoi.

– Vähän enemmän olisin halunnut heittää, mutta tekniikka ei nyt oikein toiminut. Yritin vähän liikaa ja läksin vetämään. Olisi pitänyt antaa heiton mennä rennommin,

Suvi Koskinen sijoittui Kankaanpäässä kolmanneksi ennätyksellään 68,65. Hän kohensi lähes metrin viime elokuussa tekemäänsä ennätystulosta 67,69.

– Parantamiseen varaa jäi, ja innolla odotan seuraava kisaa, Koskinen kertoi.

Moukarinheiton olympiaraja on 72,50.